De CKL evo serie van WOLF is uitgebreid met de CKL evo 4700 en 6100, waardoor nu ook units van resp. 4700 en 6100 m3/h leverbaar zijn. Eind 2019 kondigde WOLF al aan de compact units met platenwarmtewisselaar verder te hebben doorontwikkeld en verbeterd met hogere luchtdebieten, uitgebreidere accessoires en innovatieve regelfuncties. De CKL evo serie werd geïntroduceerd met de luchthoeveelheden 1400, 2400, 3300.

De CKL evo kan geleverd worden met een tweede filtertrap in zowel de toevoer- als afvoer, zodat de lucht wordt voor en na gefilterd tot klasse ISO ePM1 80% (F9) voor optimale bescherming tegen fijnstof. Er kan gekozen worden voor verschillende filtertypes. Hiermee voldoet de compacte unit aan de eisen van bijvoorbeeld BREAAM projecten en wordt ook ingespeeld op de groeiende aandacht voor gezonde gebouwen voor de gebruikers (WELL en het PvE Gezonde Kantoren zoals ontwikkeld door het platform gezond binnenklimaat). Standaard is de CKL evo voorzien van drukverschilschakelaars voor de filterbewaking, optioneel kan gekozen worden voor druksensoren met intelligente filterbewaking. Afhankelijk van de actueel ingestelde of geregelde luchthoeveelheid (op CO2, luchtkwaliteit, luchtvochtigheid, constante druk of luchtvolume) en het exacte drukverlies over het filter wordt de vervuiling van het filter berekend en een filterwaarschuwing gegenereerd. Daarnaast voldoet de CKL evo aan de VDI 6022 hygiëne richtlijn.

90% energie teruggewonnen
Dankzij de hoog rendement tegenstroomplatenwisselaar wordt meer dan 90% van de energie teruggewonnen. Door een modulerende bypass-regeling met Ice Protect Technology wordt invriezen van de tegenstroomplatenwisselaar tegengegaan. Hierdoor blijft de weerstand over de WTW laag, wordt een hoge energie-efficiëntie bereikt en is een langere levensduur gegarandeerd, zonder onbalans tussen de toevoer- en retourluchthoeveelheid.
De toegepaste nieuwste generatie EC-ventilatoren zijn geselecteerd op een laag geluidsniveau en zorgen voor een laag energiegebruik. De CKL evo voldoet ruimschoots aan de ErP2018 wetgeving en Eurovent energielabel A of A+, waarmee de unit ook voldoet aan EIA 2020 subsidie eisen.

Aan te sluiten op een gebouwbeheersysteem
De complete regeling van de Plug & Play CKL evo is eenvoudig aan te sluiten op een gebouwbeheersysteem en bevat flexibiliteit voor extra regelfuncties. Daarnaast kan in het tussenseizoen de capaciteit van de warmteterugwinning nauwkeurig worden geregeld, zodat de optimale en gewenste inblaastemperatuur wordt gerealiseerd, hiermee wordt tevens een aanvullende energiebesparing gerealiseerd.
De thermische isolatie van de CKL evo voldoet aan klasse T2. De koudebrugfactor voldoet aan de voor compact units hoge klasse TB2 en met de prestaties op stabiliteit en luchtdichtheid voldoet de CKL evo aan de allerhoogste klasse, respectievelijk D1 en L1.

Flexibiliteit in ontwerp
Ondanks dat de CKL evo een unit is die gestandaardiseerd is en in grote aantallen geproduceerd wordt, is het bij de selectie mogelijk om de unit aan te passen aan de specifieke wensen van de klant voor het project. Bijvoorbeeld een extra boost-klep voor versnelde opwarming van het gebouw, bijvoorbeeld in de opstartfase. Aansturing van een verwarmings- of koelerbatterij of warmtewisselaar voor een warmtepomp (voor verwarmen en koelen) is uiteraard geen enkel probleem. Uniek is echter het Clima-Split systeem waarmee ondanks de ontdooicyclus van de warmtepomp de inblaastemperatuur perfect bewaakt wordt dankzij de intelligente communicatie tussen de CKL-evo en de externe warmtepomp(en). Hiermee wordt het comfort in ieder situatie bewaakt.

Op onze nieuwsbrief abonneren