Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

AOSmith_zonneproject_ZonnecollectorenOud Woensel is een Eindhovense wijk die tussen 2012 en 2018 gesloopt en vernieuwd gaat worden. Er worden in totaal in vijf fasen zo’n 400 woningen gesloopt en nieuw gebouwd. In twee van de nieuw gebouwde appartementencomplexen  is voor A.O. Smith SGS zonnesystemen  gekozen.

 

AOSmith_zonneproject_IT_voorraadvatHet zonnesysteem in het eerste van deze twee complexen is begin augustus 2014 in bedrijf genomen. Dit complex telt 49 appartementen. Een SGS 100 in combinatie met een IT 2000 voorraadvat verkrijgt hier zonnewarmte via 24 zonnecollectoren.  Deze verticaal geplaatste collectoren zijn op frame gebouwd en voorzien van een drainbacksysteem. Een BMS interface is geïnstalleerd om onder andere toesteltemperatuur, pompstanden en bedrijfsuren via het Gebouw Beheer Systeem uit te kunnen lezen.

AOSmith_zonneproject_GalerijHet tweede complex met 22 woningen is eind september 2014 opgeleverd. Hier zijn 12 verticale zonnecollectoren gekoppeld aan een SGS 30 zonnesysteem. Een IT 1500 zorgt voor een extra wateropslagcapaciteit van 1550 liter ter aanvulling op de 368 liter inhoud van de SGS 30 gas-zonneboiler.

AOSmith_zonneproject_SGS_gas-zonneboiler

Op beide locaties heeft Immens Installatietechniek uit Sint-Michielsgestel de A.O. Smith warmwatervoorziening geïnstalleerd.

Meer informatie over SGS zonnesysteem

Meer informatie over de BMS Interface

Meer informatie

Website:           www.aosmith.nl

Facebook link: http://www.facebook.com/AOSmithWPCEurope

Youtube link:    http://www.youtube.com/user/AOSmithWPCEurope