Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 72 seconden

Het afgelopen jaar zag een derde van de technici zijn inkomen stijgen (33%). De toename van hogere lonen is volgens 26 procent van technisch Nederland een gevolg van het kwalitatief tekort aan technici. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. 1.164 respondenten uit de technische branche geven in het rapport antwoord op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

In de TechBarometer is tevens onderzocht hoe het carrièrepad van de gemiddelde technicus eruit ziet. Eenmaal in dienst veranderen technici niet snel van baan. Sterker nog, een kwart blijft maar liefst 21 jaar of langer werkzaam bij dezelfde werkgever. Daarnaast zijn technici niet alleen honkvast aan hun werkgever, binnen het bedrijf zijn ze ook trouw aan hun functie. Slechts 12 procent wisselt regelmatig van functie.

Honkvast

John Huizing, algemeen directeur bij ROVC: “Technici staan erom bekend loyaal te zijn aan hun werkgever. Dat is prettig, maar het is ook belangrijk om hen te blijven uitdagen. Werkgevers moeten daarom trouw personeel ook voldoende ontwikkelingsmogelijkheden bieden. Zo zorgen ze ervoor dat de technische medewerker niet alleen honkvast blijft, maar ook gemotiveerd. Loonsverhoging is een mooi middel, maar het is een onderdeel van het totaalpakket om mensen aan de organisatie te binden.”

Het rapport

De ROVC TechBarometer geeft inzicht in alle relevante trends voor de techniek. Het rapport is gratis aan te vragen via de volgende link: www.rovc.nl/techbarometer.

[related_post themes=”text”]