Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 73 seconden

Mparts laat weten dat Böllhoff Attexor haar bestaande assortiment onlangs heeft uitgebreid met  100% pneumatisch aangedreven drukvoeggereedschap voor het mechanisch verbinden van dunne, metalen platen, zoals RVS, aluminium en staal. Een hydraulische booster en een los aggregaat zijn bij dit model niet meer nodig.

Interessant is dat deze nieuwe handtang makkelijk verplaatsbaar is, een lager stroomgebruik heeft, aanzienlijk minder geluidsoverlast geeft en lagere onderhoudskosten heeft dan een hydraulisch aangedreven model, aldus de leverancier.

Drukvoegen

Drukvoegen is een alternatief voor poppen, puntlassen en schroeven. Doordat bij drukvoegen geen bevestiger hoeft te worden gebruikt, is er geen sprake van repeterende kosten. Het nieuwe ‘plug and play’ drukvoegapparaat SC0404IP uit de IP-serie heeft een uitlading van de bekken van 45 mm en is ontwikkeld voor het verbinden van bepaalde type flensen aan kanalen bij luchtbehandelingsinstallaties, alsmede voor uiteenlopende applicaties in de metaalverwerkende industrie, de automotive en de bouw.

Keuzes

Naar keuze kan bovengenoemde handtang worden uitgevoerd met een rechthoekige of ronde stempelmatrijscombinatie. Voor de realisatie van een clinchkracht van 35 kN kan deze 5,2 kilogram wegende handtang standaard op een persluchtnetwerk met een werkdruk van 6 bar worden aangesloten. Om deze conform DIN 1507:2006 genormeerde handtang gewichtloos te maken, wordt deze vaak gebruikt in combinatie met een balancer. Om ongewenste luchtverliezen (klasse D) bij HVAC-toepassingen tegen te gaan, zijn speciale stempel-matrijscombinaties leverbaar waarmee 100% luchtdichte, rechthoekige verbindingen kunnen worden gerealiseerd. Tevens wordt bij de aanschaf van een tang gratis advies gegeven over de meest optimale stempel/matrijs-combinatie.