Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 77 seconden

Thyssen-Krupp-VeghelOp het dak van twee vestigingen van Thyssen Krupp Materials Nederland worden ruim 13.000 panelen gelegd; 10.000 voor de vestiging Veghel en 3.200 in Zwijndrecht. Met 2,3 MegaWatt is dit één van de grootste zakelijke zonnestroomprojecten in ons land. KiesZon doet de investering en exploiteert ze de komende tien jaar in operational lease. Medio juli 2015 is de ingebruikname.
Voor de vestigingen in Veghel en Zwijndrecht zijn dunne film zonnepanelen van Solar Frontier gekozen. De opwektechniek geeft een hoge en gelijkmatige opbrengst en is minder gevoelig voor schaduw of een ongunstige oriëntatie dan traditionele zonnepanelen. Bovendien zijn ze esthetischer. KiesZon levert zonnestroomprojecten aan bedrijven, scholen, woningcorporaties en gemeenten en verzorgt alle financiële, juridische, economische, technische en procesmatige aspecten. Ikaros Solar, een toonaangevende zonnestroomontwikkelaar uit België, realiseert het project voor ThyssenKrupp Materials Nederland.
Medio juli 2015 is de ingebruikname. Vanaf dat moment wekt Thyssen Krupp Materials Nederland het grootste deel van haar energiebehoefte op met zonnepanelen. Samen met de keuze om voor alle overige vestigingen 100% groene stroom te gebruiken, is dit een grote stap om duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.
Met een compleet assortiment, het uitgebreide pakket bewerkingen en de grote voorraden in eigen land en de centrale magazijnen in Duitsland, is ThyssenKrupp Materials Nederland de logische keuze voor de Nederlandse metaalverwerkende industrie. Het bedrijf heeft zes verkooppunten in Nederland en beschikt over een totaal magazijnoppervlakte van ca. 64.000 m². ThyssenKrupp Materials Nederland is onderdeel van ThyssenKrupp AG, dat meerdere productiefaciliteiten van staal, RVS en aluminium wereldwijd heeft en gevestigd is in ongeveer 70 landen. Er werken circa 150.000 mensen.
Voor meer informatie: www.tkmn.nl