• Dankzij ‘Green deal’ snelle scholing warmtepompsystemen bij opleidingscentrum GO

  Dankzij ‘Green deal’ snelle scholing warmtepompsystemen bij opleidingscentrum GO

  Ook op de hoogte van het ‘concept klimaatakkoord’? Dan weet u dat dit grote gevolgen zal hebben voor de energievoorziening in Nederlandse huishoudens. aardgasvrije huizen, duurzame energie, CO2-neutraal, zonnepanelen en warmtepompen. Deze laatst genoemde moet het aardgas vervangen en betekent dus veel extra werk voor bedrijven,  installateurs en cv-monteurs. De hoogste tijd om uzelf en uw personeel voor te bereiden en bij te scholen! Een bulk werk dat al op korte termijn flink wat omzet …Lees meer »
 • CRHV warmtepomp voor open of gesloten bronsystemen

  CRHV warmtepomp voor open of gesloten bronsystemen

  Nieuw in het programma Mitsubishi Electric warmtepompen van Alklima is de CRHV water/water-warmtepomp. Deze nieuwe pomp onttrekt zijn energie uit open of gesloten bronsystemen, zoals aardwarmte, grondwater, gesteente of rivierwater. De warmtepomp wordt als kant-en-klare module met een vermogen van 60 kW geleverd. Zes modulen kunnen in cascade-opstelling worden geschakeld tot een vermogen van max. 360 kW. Toepassingen van de CRHV zijn te vinden in verwarmingsinstallaties in de utiliteit en de woningbouw. De CRHV-warmtepomp van …Lees meer »
 • DucoBox Energy tilt ventilatie met warmteterugwinning naar een hoger niveau

  DucoBox Energy tilt ventilatie met warmteterugwinning naar een hoger niveau

  In de strijd tegen de aanscherping van de energienormen vormt de DucoBox Energy een belangrijk wapen. Met alle technologie die is vervat in dit vraaggestuurde balansventilatiesysteem met warmteterugwinning wordt Duco meteen aanzien als voorloper op de markt. Het is dan ook de combinatie van drie specifieke kenmerken die de DucoBox Energy zo uniek maakt. Aandacht voor de installateur vormde opnieuw de absolute sleutelrol.  Duco brengt met de DucoBox Energy, de stilste WTW-unit van Europa, een …Lees meer »
 • Wolf warmtepompcentrum

  Wolf warmtepompcentrum

  Elke installateur heeft zijn eigen idee van hoe het perfecte warmtepompsysteem eruit zou moeten zien. Groot voorraadvat, klein voorraadvat, zonder buffer, met buffer, met welk vermogen. WOLF introduceert daarom de complete warmtepompcentra CHC. De warmtepompcentra CHC van WOLF combineren flexibiliteit en modulair ontwerp tot complete systemen – altijd in overeenstemming met de eisen, behoeften en wensen van de installateur en eindgebruiker. De complete systemen besparen niet alleen tijd tijdens de planning en onderdelenkeuze, maar ook …Lees meer »
 • Kompakt 2.0-serie: Slimme en eigentijdse oplossingen voor dakhellingen 15°-55°!

  Kompakt 2.0-serie: Slimme en eigentijdse oplossingen voor dakhellingen 15°-55°!

  Ubbink heeft de beproefde en onderscheiden Kompakt 2.0-serie uitgebreid met drie versies. De universele verzamelkap voor rookgas- en ventilatiesystemen en rioolontspanning heeft nu ook een variant voor WTW/MV met riool, een variant voorzien van mechanische ventilatie en een variant voor luchtwarmtepompen. De Kompakt 2.0.-serie biedt een oplossing voor alle dakhellingen (15°-55°); one type fits all! Door de haakse doorbreking van het dak is de verzamelkap eenvoudig te monteren, dit levert u tijdbesparing op. De serie …Lees meer »
 • McAlpine: hoge kwaliteit en montagegemak

  McAlpine: hoge kwaliteit en montagegemak

  Walraven biedt vele innovatieve producten op het gebied van sanitair, waaronder een grote verscheidenheid aan voorwandsystemen. Daarnaast is Walraven exclusief vertegenwoordiger van het complete McAlpine sanitairassortiment in de Benelux. Op het gebied van kunststof sifons en toebehoren behoort het assortiment tot het meest complete ter wereld. Het merk staat bekend om de hoge kwaliteit en het montagegemak. Nagenoeg alle McAlpine producten worden compleet en geheel voorgemonteerd aangeleverd waardoor ze snel en gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden.  Voorbeeld uit het …Lees meer »
 • Vlint behoudt met Qcoat effectiviteit van warmtewisselaars

  Vlint behoudt met Qcoat effectiviteit van warmtewisselaars

  Vlint heeft een eigen coating ontwikkeld, Qcoat genaamd, voor condensors, batterijen en warmtewisselaars in luchtbehandelingskasten. De Qcoat is een coating op waterbasis met nieuwe chemisch bestendige harsen die bescherming bieden tegen corrosie. De coating van Vlint is zeer flexibel waardoor het verschil in uitzetting tussen koper en aluminium (cu/al) dat optreedt bij verhitting en koeling van de apparatuur wordt overbrugd. Zelfs in zeer vuile omgevingen met agressief vuil en zout in de lucht, bijvoorbeeld in …Lees meer »
 • Van het gas af? Met luchtverwarming zit je goed

  Van het gas af? Met luchtverwarming zit je goed

  Een brede coalitie dringt aan op het verbod van standaard cv-ketels vanaf 2021, want Nederland moet van het gas af. Eindelijk dringt breed door dat we niet door kunnen gaan met het gebruik van aardgas. Het Klimaatakkoord van Parijs verplicht ons stappen te zetten en ‘Groningen’ maakt duidelijk dat het snel moet. Volgens Wim Hijmissen, Directeur Commercie en Techniek van Brink Climate Systems bieden indirect gestookte luchtverwarmers een zeer goed alternatief. Bestaand versus nieuw Voor …Lees meer »
 • FlatRoofVent, de krachtpatser voor uw platdak constructie!

  FlatRoofVent, de krachtpatser voor uw platdak constructie!

  Om de levensduur van uw dakconstructie te verlengen, is ventilatie een must. Daarom ontwikkelde Ubbink de FlatRoofVent, een krachtige platdak constructie ontluchter. Met de FlatRoofVent krijgt bouwvocht en/of condensatievocht geen kans om uw constructie aan te tasten! FlatRoofVent Door de stabiele weerstand werkt de FlatRoofVent onder alle windomstandigheden perfect. De FlatRoofVent heeft een geïntegreerde plakplaat en de extra schroefgaten zorgen ervoor dat de doorvoer stevig blijft zitten. Door zijn vormgeving heeft de PP kap een …Lees meer »
 • Wildkamp.nl geheel vernieuwd

  Wildkamp.nl geheel vernieuwd

  Technische groothandel Wildkamp heeft de webshop wildkamp.nl helemaal opnieuw opgezet. De navigatie is verbeterd en de site is nu nog beter, sneller en mooier. Ook op mobiel. Dus makkelijk zoeken en vinden, ook onderweg of op locatie. Op het eerste gezicht zal het nieuwe ontwerp opvallen. Een overzichtelijke en moderne indeling waarbij veel ruimte is voor beeld en informatie en de nadruk ligt op de adviesfunctie waar Wildkamp bekend om staat. Daarbij is het zo …Lees meer »