• CAPBs voor elke zet de juiste Sens

  CAPBs voor elke zet de juiste Sens

  De BLAUWE LIJN CAPBs® bieden een breed scala aan meetfuncties. De basis-handgreep en talloze verwisselbare Sens(oren) zorgen ervoor dat je met slechts één beweging elke  situatie naar je hand zet. Druk(verschil), temperatuur, gas, luchtkwaliteit, etc., voor elke functie is er een geschikte Sens. De meetwaarden lees en registreer je via Bluetooth Smart op je smartphone/tablet of op een daartoe geschikt BLAUWE LIJN meetinstrument. De vertrouwde kwaliteit van EURO-INDEX Nauwkeurige, betrouwbare en compacte instrumenten Eén handgreep voor …Lees meer »
 • De Zehnder ComfoAir E; Voor een stil, gezond en energiezuinig binnenklimaat

  De Zehnder ComfoAir E; Voor een stil, gezond en energiezuinig binnenklimaat

  Een goed ventilatiesysteem zorgt voor de juiste balans in luchtkwaliteit, comfort en energieprestaties van de woning en is daarmee van belang voor de gezondheid van de bewoners. Juist omwille van de elementen comfort, gezondheid en energieprestatie, wordt steeds vaker gekozen bij nieuwbouw- en renovatie projecten voor balansventilatie met warmteterugwinning (WTW). In navolging van de modulerende WTW-unit, de ComfoAir Q, lanceerde Zehnder tijdens de BouwBeurs de nieuwste WTW-unit, de ComfoAir E. In het WTW segment biedt …Lees meer »
 • Betrouwbare meting van de binnenlucht

  Betrouwbare meting van de binnenlucht

  Met de GMW80-serie instrumentatie van Vaisala – Meet CO2, vocht en temperatuur – Ontworpen voor optimale vraaggestuurde ventilatie – Ideaal voor gebouwen waar 24/7 gewerkt wordt – Uitstekende langdurige stabiliteit – Gemakkelijke installatie, eenvoudig in gebruik Klik hier voor meer informatie  Lees meer »
 • Caleffi lanceert terugstroombeveiliger die horizontaal én verticaal goed functioneert

  Caleffi lanceert terugstroombeveiliger die horizontaal én verticaal goed functioneert

  Voor heel wat huishoudelijke, industriële, commerciële en agrarische toepassingen is voor de beveiliging van het waterleidingnet volgens EN1717 een BA terugstroombeveiliger verplicht. Vaak wordt dit echter over het hoofd gezien, of bewust genegeerd wegens te omslachtig. Dat laatste zien we vooral bij tijdelijke installaties. Met de nieuwe Serie 580 brengt Caleffi daar verandering in. De terugstroombeveiliger is horizontaal en verticaal inzetbaar en is makkelijk te installeren en te onderhouden. Bij correct gebruik blijft het drukverlies …Lees meer »
 • Voorraadactie lucht/water warmtepompen

  Voorraadactie lucht/water warmtepompen

  Airview Luchtbehandeling introduceert een voorraadactie voor Clivet lucht/water warmtepompen tot 80 kW. De warmtepompen zijn uitgevoerd met een selectie van meest gebruikte opties en kunnen direct uit voorraad geleverd worden. De units zijn voorzien van een inverter compressor met winterregeling en een geïntegreerde pomp. Alle modellen komen in aanmerking voor de ISDE-subsidie. Klik hier voor meer informatie over de actie.Lees meer »
 • Air Excellent luchtverdeelsysteem koppelt woningen moeiteloos aan een gezond binnenklimaat!

  Air Excellent luchtverdeelsysteem koppelt woningen moeiteloos aan een gezond binnenklimaat!

  Air Excellent van Ubbink is een innovatief modulair luchtverdeelsysteem voor toepassing in alle gangbare mechanische ventilatiesystemen, met of zonder warmteterugwinning. Ronde en halfronde (beperkte inbouwhoogte) kanalen combineert u moeiteloos en maakt het systeem geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het Air Excellent luchtverdeelsysteem onderscheidt zich onder andere door de flexibele luchtverdeelkasten en de eenvoudige inregeling door middel van het plaatsen van restrictieringen aan de binnenzijde van de luchtverdeelkast. De juiste configuratie van de restrictieringen berekent …Lees meer »
 • Zonnesystemen A.O. Smith

  Zonnesystemen A.O. Smith

  Onze renewables worden met recht als ‘extreem groen’ gepresenteerd omdat ze gebruik maken van een duurzame energiebron, de zonnewarmte, in combinatie met condenserende hoogrendementtechniek. Beide technieken zijn geïntegreerd in één systeemoplossing die het gasverbruik tot een minimum beperkt waardoor de installatie zeer energiezuinig is. Bovendien leveren de zonnesystemen van A.O. Smith een aanzienlijk hoger (systeem)rendement dan vergelijkbare installaties in de markt, zonder in te leveren op comfort. Energiepakketlabels van A+ tot A+++ kunnen worden behaald. …Lees meer »
 • Magnum Remote Zone Control, een compleet systeem voor het regelen van vloerverwarming.

  Magnum Remote Zone Control, een compleet systeem voor het regelen van vloerverwarming.

  Het systeem bestaat uit draadloze thermostaten en een controller die bij de verdeler wordt gemonteerd. Het systeem biedt via iedere PC, Tablet of Smartphone een zeer gebruiksvriendelijke aansturing van de verschillende zones. De Magnum W-Controller ontvanger is speciaal ontworpen om de temperatuur van vloerverwarmingssystemen via “normaal gesloten” actuators te regelen. Elke ontvanger kan 8 zones aansturen en naar wens worden uitgebreid. De Magnum W-Thermostaat zorgt v oor een nauwkeurige regeling van de kamertemperatuur. Met deze …Lees meer »
 • Nieuwe seminarreeks van Duco focust op de uitdagingen van de toekomst

  Nieuwe seminarreeks van Duco focust op de uitdagingen van de toekomst

  De bouwsector is in volle beweging. Het beleid verlegt de normen terwijl ook de markt voortdurend evolueert. We bouwen steeds energiezuiniger, de vraag naar een gezonde leefomgeving wordt steeds groter en de nood tot samenwerking steeds prangender. En hoewel een solide, technische knowhow zich verspreidt, stellen projecten ons nog al te vaak voor nieuwe vraagstukken. Daarom maakt Duco zich op voor vier gratis seminars rond ‘actief & gezond bouwen’ in juni, die focussen op die …Lees meer »
 • Klimaatgroep Holland brengt nieuwe serie Scholen˚Concept op de markt.

  Klimaatgroep Holland brengt nieuwe serie Scholen˚Concept op de markt.

  Het Scholen°Concept, bekend als het alles-in-1 klimaatsysteem speciaal voor het onderwijs, is door Klimaatgroep Holland geheel vernieuwd. Door deze metamorfose verzorgt het systeem aantoonbaar het meest energiezuinige binnenklimaat en is bovendien bewezen de stilste van de klas. Decentraal, alles-in-1 Bijzonder aan het concept is dat het samen met scholen en andere betrokken partijen is ontwikkeld en doorontwikkeld. De totaaloplossing ventileert, verwarmt en koelt elk klaslokaal afzonderlijk, op maat en via een constante CO2-meting.   Met …Lees meer »