• Nieuwe seminarreeks van Duco focust op de uitdagingen van de toekomst

  Nieuwe seminarreeks van Duco focust op de uitdagingen van de toekomst

  De bouwsector is in volle beweging. Het beleid verlegt de normen terwijl ook de markt voortdurend evolueert. We bouwen steeds energiezuiniger, de vraag naar een gezonde leefomgeving wordt steeds groter en de nood tot samenwerking steeds prangender. En hoewel een solide, technische knowhow zich verspreidt, stellen projecten ons nog al te vaak voor nieuwe vraagstukken. Daarom maakt Duco zich op voor vier gratis seminars rond ‘actief & gezond bouwen’ in juni, die focussen op die …Lees meer »
 • Klimaatgroep Holland brengt nieuwe serie Scholen˚Concept op de markt.

  Klimaatgroep Holland brengt nieuwe serie Scholen˚Concept op de markt.

  Het Scholen°Concept, bekend als het alles-in-1 klimaatsysteem speciaal voor het onderwijs, is door Klimaatgroep Holland geheel vernieuwd. Door deze metamorfose verzorgt het systeem aantoonbaar het meest energiezuinige binnenklimaat en is bovendien bewezen de stilste van de klas. Decentraal, alles-in-1 Bijzonder aan het concept is dat het samen met scholen en andere betrokken partijen is ontwikkeld en doorontwikkeld. De totaaloplossing ventileert, verwarmt en koelt elk klaslokaal afzonderlijk, op maat en via een constante CO2-meting.   Met …Lees meer »
 • Kompakt 2.0 WTW/WP van Ubbink

  Kompakt 2.0 WTW/WP van Ubbink

  Voor het energieneutraal maken van woningen worden steeds vaker luchtwarmtepompen toegepast. Het minimaliseren van de luchtweerstand in het toe- en afvoerkanaal is cruciaal voor een goede opbrengst van de warmtepomp. Een diameter van 200 mm inwendig is noodzakelijk. Daarom is de Kompakt 2.0 WTW/WP van Ubbink voorzien van een enkelwandige HDPE doorvoer rond 200 mm.De Kompakt 2.0 WTW/WP is uitgevoerd met een doorvoer rond 200 mm, voldoet aan alle relevante regelgeving en is geschikt voor …Lees meer »
 • Zonnesystemen A.O. Smith

  Zonnesystemen A.O. Smith

  Onze renewables worden met recht als ‘extreem groen’ gepresenteerd omdat ze gebruik maken van een duurzame energiebron, de zonnewarmte, in combinatie met condenserende hoogrendementtechniek. Beide technieken zijn geïntegreerd in één systeemoplossing die het gasverbruik tot een minimum beperkt waardoor de installatie zeer energiezuinig is. Bovendien leveren de zonnesystemen van A.O. Smith een aanzienlijk hoger (systeem)rendement dan vergelijkbare installaties in de markt, zonder in te leveren op comfort. Energiepakketlabels van A+ tot A+++ kunnen worden behaald. …Lees meer »
 • Magnum Remote Zone Control, een compleet systeem voor het regelen van vloerverwarming.

  Magnum Remote Zone Control, een compleet systeem voor het regelen van vloerverwarming.

  Het systeem bestaat uit draadloze thermostaten en een controller die bij de verdeler wordt gemonteerd. Het systeem biedt via iedere PC, Tablet of Smartphone een zeer gebruiksvriendelijke aansturing van de verschillende zones. De Magnum W-Controller ontvanger is speciaal ontworpen om de temperatuur van vloerverwarmingssystemen via “normaal gesloten” actuators te regelen. Elke ontvanger kan 8 zones aansturen en naar wens worden uitgebreid. De Magnum W-Thermostaat zorgt v oor een nauwkeurige regeling van de kamertemperatuur. Met deze …Lees meer »
 • Remeha Tzerra Plus nu ook standaard leverbaar met concentrische aansluiting

  Remeha Tzerra Plus nu ook standaard leverbaar met concentrische aansluiting

  In het kader van extra veiligheid is er duidelijk een toename in het aantal cv-ketels met concentrische rookgasafvoer en luchttoevoerleidingen. Daarom heeft Remeha al haar Tzerra Plus en Avanta uitvoeringen nu ook standaard leverbaar gemaakt met een concentrische 60/100 mm aansluiting. De prijsstelling is gelijk aan de ketels met excentrische aansluiting. Voordelen van een concentrisch systeem: Een concentrisch systeem biedt, ten opzichte van een excentrisch systeem, een aantal voordelen. Zo is bij een concentrisch systeem …Lees meer »
 • Air Excellent Luchtverdeelsysteem: koppelt woningen aan een gezond binnenklimaat!

  Air Excellent Luchtverdeelsysteem: koppelt woningen aan een gezond binnenklimaat!

  Air Excellent van Ubbink is een innovatief modulair luchtverdeelsysteem voor toepassing in alle gangbare mechanische ventilatiesystemen, met of zonder warmteterugwinning. Ronde en halfronde (beperkte inbouwhoogte) kanalen combineert u moeiteloos, dit maakt het systeem geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het Air Excellent luchtverdeelsysteem onderscheidt zich onder andere door de flexibele luchtverdeelkasten en de eenvoudige inregeling door middel van het plaatsen van restrictieringen aan de binnenzijde van de luchtverdeelkast. De juiste configuratie van de restrictieringen berekent …Lees meer »
 • Burgerhout introduceert de nieuwe Safe-PP beugel

  Burgerhout introduceert de nieuwe Safe-PP beugel

  In 2009 heeft Burgerhout de eerste Safe-PP beugel op de markt gebracht. Met de nieuwe versie van de beugel tilt de fabrikant van rookgasafvoersystemen het zijwaarts fixerend beugelen naar een hoger niveau. De installatiesnelheid en het gemak zijn de grote voordelen van het nieuwe beugelsysteem. Het grote geheim daarachter is de manier waarop de beugels vastgeklikt worden. Simpeler kan het niet De manier waarop installateurs werken, wordt door de nieuwe Safe-PP beugel flink verbeterd. Het …Lees meer »
 • “DucoBox Silent Connect tilt mechanische luchtafvoer naar hoger niveau”

  “DucoBox Silent Connect tilt mechanische luchtafvoer naar hoger niveau”

  Duco mocht op de onlangs gehouden Bouwbeurs een grote belangstelling noteren voor zijn nieuwe type ventilatiebox DucoBox Silent Connect. Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco: “Dankzij de verschillende uitvoeringen leggen zowel installateurs als eindgebruikers een solide basis voor een aangenaam binnenklimaat. Maar bij Duco zijn we stellig van mening dat goed altijd beter kan. Niet enkel qua prestaties en energiezuinigheid, maar ook als het gaat om het gebruiksgemak van deze mechanische afvoerventilator. De DucoBox Silent Connect …Lees meer »
 • Lager energiegebruik en stillere werking centrale airconditioning units

  Lager energiegebruik en stillere werking centrale airconditioning units

  De ventilatorfabrikant Ziehl-Abegg heeft opgedane kennis in de natuur gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuw type ventilator. Het idee voor de ontwikkeling van de nieuwste generatie radiale ventilatoren, komt van de bultrug walvis; wat een energiebesparing tot 10 procent oplevert. “Onze ingenieurs hebben hun rol in de voorste gelederen van bionische ontwikkelingen, alsmede hun leidende rol in ventilator technologie nog maar eens duidelijk onderstreept.” zegt Peter Fenkl, voorzitter van de Raad van Bestuur, enthousiast. …Lees meer »