• Nieuw kunststof leidingsysteem Viega Smartpress voor optimale doorstroming

  Nieuw kunststof leidingsysteem Viega Smartpress voor optimale doorstroming

  Steeds vaker worden verwarmings- en drinkwaterinstallaties op de etage met kunststof buisleidingsystemen gerealiseerd. De meerlagen buizen van de rol bieden daarbij als voordeel dat deze zeer snel en efficiënt zijn te installeren. Het nieuwe Viega systeem Smartpress maakt dit werk dankzij innovatieve fittingen en tal van intelligente systeemonderdelen nog eenvoudiger. Dat wordt gecombineerd met optimale doorstromingseigenschappen van de fitting en extreem lage drukverliezen. Dat wordt bereikt met fittingen zonder O-ring. Drinkwaterkwaliteit waarborgen Deze positieve eigenschappen …Lees meer »
 • Warmteservice opent 55e vestiging

  Warmteservice opent 55e vestiging

  Het familiebedrijf is nu ook in Uithoorn actief. Warmteservice verkoopt cv-ketels, radiatoren, vloerverwarming, sanitair, elektra en dakbedekking. En alles wat nodig is om dit te installeren. In Uithoorn zal Servan Veerkamp de dagelijkse leiding op zich nemen. Hij heeft jaren gewerkt in de vestiging Alphen aan den Rijn en startte vorig jaar als bedrijfsleider de nieuwe vestiging in Hillegom op.Lees meer »
 • Vlakke wc-bedieningsplaat in mat wit

  Vlakke wc-bedieningsplaat in mat wit

  TECE heeft de wc-bedieningsplaten TECEsquare II uitgebreid met een model in mat wit. De bedieningsplaten steken 3 mm uit de wand, waardoor het lijkt alsof ze vlak zijn ingebouwd. Er zijn nu vijf modellen: van geborsteld roestvast staal (met anti-vingerprint), glanzend chroom en gecoat in het glanzend wit, mat wit en mat zwart. De wc-bedieningsplaat past op elk type inbouwreservoir van TECE; een inbouwraam is geïntegreerd. De bediening kan zowel aan de voor- als bovenzijde …Lees meer »
 • Een slimmer, comfortabeler en veiliger huis

  Een slimmer, comfortabeler en veiliger huis

  Consumenten vragen steeds vaker naar slimme apparaten die hun huis comfortabeler en veiliger maken. Honeywell speelt hierop in met het Lyric-platform. Zo introduceerde het bedrijf vorig jaar de Lyric T6. Deze programmeerbare thermostaat heeft een geïntegreerde wifi-verbinding, een intuïtief touchscreen en slimme, energiebesparende eigenschappen als geofencing. De Lyric T6 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: bedraad (Lyric T6) en draadloos (Lyric T6R). De ketelmodule is dankzij de opklapbare bedradingsklep moeiteloos te plaatsen, zowel op de wand …Lees meer »
 • Geluidsarme fecaliënvermaler

  Geluidsarme fecaliënvermaler

    Saniwall® is een krachtige geluidsarme fecaliënvermaler met verstelbaar Grohe inbouw-element. Saniwall® is afgewerkt met glaspanelen voor een moderne, discrete en esthetische installatie. Het paneel is demontabel voor een eenvoudige toegang tot de Sanibroyeur voor eventuele technische interventies.  Daarnaast is Saniwall waterbesparend door de twee verschillende spoeltechnieken 3 liter/6 liter. Er zijn diverse bedieningspanelen via Grohe verkrijgbaar. Saniwall® is een fraaie en complete oplossing voor een badkamer of toiletruimte. Door de geringe afmetingen kan Saniwall® …Lees meer »
 • In één dag alle basiskennis over BACnet

  In één dag alle basiskennis over BACnet

  Building G100 organiseert in samenwerking met BACnet Academy Europe de ‘BACnet Basis Training’. Deze eendaagse training wordt in het Nederlands gegeven op 28 september a.s. De cursist krijgt in één dag de basisfunctionaliteiten van BACnet aangereikt en inzicht in de manier waarop BACnet samenwerkt met andere protocollen (KNX en LON). BACnet een wereldwijde open standaard voor gebouwautomatiseringssystemen. Het aantal deelnemers is beperkt om interactie te stimuleren. Het programma ziet er als volgt uit: -De basis …Lees meer »
 • Caleffi lanceert terugstroombeveiliger die horizontaal én verticaal goed functioneert

  Caleffi lanceert terugstroombeveiliger die horizontaal én verticaal goed functioneert

  Voor heel wat huishoudelijke, industriële, commerciële en agrarische toepassingen is voor de beveiliging van het waterleidingnet volgens EN1717 een BA terugstroombeveiliger verplicht. Vaak wordt dit echter over het hoofd gezien, of bewust genegeerd wegens te omslachtig. Dat laatste zien we vooral bij tijdelijke installaties. Met de nieuwe Serie 580 brengt Caleffi daar verandering in. De terugstroombeveiliger is horizontaal en verticaal inzetbaar en is makkelijk te installeren en te onderhouden. Bij correct gebruik blijft het drukverlies …Lees meer »
 • Voorraadactie lucht/water warmtepompen

  Voorraadactie lucht/water warmtepompen

  Airview Luchtbehandeling introduceert een voorraadactie voor Clivet lucht/water warmtepompen tot 80 kW. De warmtepompen zijn uitgevoerd met een selectie van meest gebruikte opties en kunnen direct uit voorraad geleverd worden. De units zijn voorzien van een inverter compressor met winterregeling en een geïntegreerde pomp. Alle modellen komen in aanmerking voor de ISDE-subsidie. Klik hier voor meer informatie over de actie.Lees meer »
 • CAPBs voor elke zet de juiste Sens

  CAPBs voor elke zet de juiste Sens

  De BLAUWE LIJN CAPBs® bieden een breed scala aan meetfuncties. De basis-handgreep en talloze verwisselbare Sens(oren) zorgen ervoor dat je met slechts één beweging elke  situatie naar je hand zet. Druk(verschil), temperatuur, gas, luchtkwaliteit, etc., voor elke functie is er een geschikte Sens. De meetwaarden lees en registreer je via Bluetooth Smart op je smartphone/tablet of op een daartoe geschikt BLAUWE LIJN meetinstrument. De vertrouwde kwaliteit van EURO-INDEX Nauwkeurige, betrouwbare en compacte instrumenten Eén handgreep voor …Lees meer »
 • De Zehnder ComfoAir E; Voor een stil, gezond en energiezuinig binnenklimaat

  De Zehnder ComfoAir E; Voor een stil, gezond en energiezuinig binnenklimaat

  Een goed ventilatiesysteem zorgt voor de juiste balans in luchtkwaliteit, comfort en energieprestaties van de woning en is daarmee van belang voor de gezondheid van de bewoners. Juist omwille van de elementen comfort, gezondheid en energieprestatie, wordt steeds vaker gekozen bij nieuwbouw- en renovatie projecten voor balansventilatie met warmteterugwinning (WTW). In navolging van de modulerende WTW-unit, de ComfoAir Q, lanceerde Zehnder tijdens de BouwBeurs de nieuwste WTW-unit, de ComfoAir E. In het WTW segment biedt …Lees meer »