Nieuwe importeur voor Deense designradiatoren

Plan_schoolTema Techniek is importeur geworden van Hudevad, Deens fabrikant van designradiatoren. Deze radiatoren worden al geruime tijd toegepast in Nederland, waaronder in kantoren, overheidsgebouwen en karakteristieke panden zoals musea. Ook in de woningbouw vinden de radiatoren steeds vaker toepassing. Ze zijn gemaakt van plaatstaal met geïntegreerde of gedruklaste aansluitingen. De voorzijde is watervoerend en zorgt voor een hoge warmteafgifte, aldus de importeur. De strakke vormgeving zorgt tevens voor een onderhoudsvriendelijk, eenvoudig en snel te reinigen product.
Directeur Henk Leebeek is enthousiast over Hudevad: “Tema Techniek richt zich op hoogwaardige klimaattechnische producten uit Europa die toegevoegde technische waarde bieden. Hudevad radiatoren hebben niet alleen een slimme verwarmingstechniek maar zijn ook geheel naar eigen wens uit te voeren: in vele kleuren en zelfs verschillende vormen.”

Meer verwarmingsnieuws

 • Weinig animo bij Belgen om data slimme verwarming te delen

  Weinig animo bij Belgen om data slimme verwarming te delen

  Volgens een onderzoek dat Remeha België heeft laten uitvoeren wil driekwart van de Belgen de informatie van zijn slim verwarmingstoestel niet delen met de installateur of fabrikant. Een rem op de innovatie aldus de Belgische poot van de verwarmingsfabrikant. Ook in Nederland onderzoekt Remeha hoe het gesteld is met het …Lees verder »
 • Verwarmings industrie is voornemens om krachten te bundelen

  Verwarmings industrie is voornemens om krachten te bundelen

  Fabrikanten op het gebied van warmte-opwekking, warmtedistributie, regelapparatuur en rookgasafvoersystemen hebben de intentie uitgesproken om hun krachten te gaan bundelen. Een woordvoerster van FME meldt dat de betrokken partijen dit eerst nog gaan voorleggen aan hun leden. Vanaf 1 januari volgend jaar zal men vervolgens onder de naam Nederlandse Verwarmingsindustrie naar buiten kunnen gaan treden. Naast verenigingen zullen ook afzonderlijke fabrikanten gaan deelnemen, zo is de verwachting. Vooralsnog lijkt de …Lees verder »
 • Houtrookfilter vermindert overlast houtkachels

  Houtrookfilter vermindert overlast houtkachels

  Groothandel Havé Verwarming brengt een houtrookfilter op de markt die de uitstoot van koolstofmonoxide met 55 procent vermindert, aldus een onderzoek van het Duitse testinstituut RRF. De stofuitstoot daalt bij gebruik met 65 procent. Daarbij wordt de houtrook nagenoeg geurloos. Het opbouw houtrookfilter is een uitvinding van Ecolink Solutions en heeft de werking van een katalysator waarbij schadelijke stoffen worden naverbrand. De onderzoeksresultaten komen op een moment dat verschillende Nederlandse …Lees verder »
 • Waterzijdig inregelen wordt verplichte energiebesparende maatregel

  Waterzijdig inregelen wordt verplichte energiebesparende maatregel

   Waterzijdig inregelen komt op de lijst van energiebesparende maatregelen die bedrijven vanaf volgend jaar moeten treffen. De lijst van verplichte maatregelen is onderdeel van de Wet milieubeheer. Het optimaal inregelen van de verwarmingsinstallatie kan in bedrijfspanden een besparing tot 25% op het gasverbruik opleveren. Ook in woningen kan dit leiden …Lees verder »
 • Verdeelunit voor cv-ketel én warmtepomp

  Verdeelunit voor cv-ketel én warmtepomp

  Robot Vloerverwarming introduceert de NEXT verdeelunit, een composiet verdeelunit die uit één geheel is vervaardigd. De unit is geschikt voor aansluiting op zowel hoge als lage temperatuur verwarmingsbronnen, dus cv-ketels én warmtepompen. De verdeelunit is voorzien van een inregelventiel dat het mogelijk maakt de retourwaterstroom in te regelen. Dit ventiel wordt standaard volledig open geleverd, wat betekent dat de aanvoertemperatuur primair hoog dient te zijn, ca. 70°C. Het inregelventiel kan …Lees verder »