Nieuwe importeur voor Deense designradiatoren

Plan_schoolTema Techniek is importeur geworden van Hudevad, Deens fabrikant van designradiatoren. Deze radiatoren worden al geruime tijd toegepast in Nederland, waaronder in kantoren, overheidsgebouwen en karakteristieke panden zoals musea. Ook in de woningbouw vinden de radiatoren steeds vaker toepassing. Ze zijn gemaakt van plaatstaal met geïntegreerde of gedruklaste aansluitingen. De voorzijde is watervoerend en zorgt voor een hoge warmteafgifte, aldus de importeur. De strakke vormgeving zorgt tevens voor een onderhoudsvriendelijk, eenvoudig en snel te reinigen product.
Directeur Henk Leebeek is enthousiast over Hudevad: “Tema Techniek richt zich op hoogwaardige klimaattechnische producten uit Europa die toegevoegde technische waarde bieden. Hudevad radiatoren hebben niet alleen een slimme verwarmingstechniek maar zijn ook geheel naar eigen wens uit te voeren: in vele kleuren en zelfs verschillende vormen.”

Meer verwarmingsnieuws

 • Alle technische onderdelen voor energieneutraal wonen op één frame

  Alle technische onderdelen voor energieneutraal wonen op één frame

  WOLF introduceert  het Warmtepomp Skid Centrum. Het betreft een modulair woningconcept, waarbij alle benodigde technische componenten compact gebundeld zijn op één frame. In het WSC zijn als basis aanwezig een binnendeel van een warmtepomp, een woonhuisventilatiesysteem, een expansievat voor het verwarmingssysteem en een boilervat. Naar wens is het systeem aan …Lees verder »
 • Nieuwe brancheorganisatie wil infraroodverwarming op de kaart zetten

  Nieuwe brancheorganisatie wil infraroodverwarming op de kaart zetten

  Nederlandse en Belgische leveranciers van infraroodsystemen hebben besloten hun krachten te bundelen met als doel infraroodtechniek op de kaart te krijgen als duurzaam en betrouwbaar verwarmingsalternatief in woningen en gebouwen. IG Infrarood Benelux wil onder andere de strijd aangaan tegen de vooroordelen ten aanzien van deze techniek. Een goed gedimensioneerde …Lees verder »
 • Voor het eerst proef met hr-ketels op pure waterstof

  Voor het eerst proef met hr-ketels op pure waterstof

  In de Rotterdamse deelgemeente Rozenburg start een proef om woningen te verwarmen met 100% waterstof. Dat hebben de bedrijven Bekaert Heating, Remeha, DNV GL, gemeente Rotterdam, woningstichting Ressort Wonen en netbeheerder Stedin afgesproken. De proef is een primeur, want nog niet eerder zijn in Nederland huizen verwarmd met hr-ketels op pure waterstof. De betrokken partijen willen dit daarom samen met de bewoners in de praktijk gaan ervaren. Volgens de partners …Lees verder »
 • Radiatoren zonder zichtbare aansluitingen en ophangingen

  Radiatoren zonder zichtbare aansluitingen en ophangingen

  Vasco introduceert de designradiatoren Beams Mono & Bryce Mono. De ventielset van deze radiatoren is aan het zicht onttrokken. De thermostaatboxen kunnen in de wand worden geïntegreerd. Alleen het profiel is zichtbaar. Het ontwerp is daarmee tot de essentie herleid: de aansluitingen zijn niet meer zichtbaar en de ophangingen harmonieus geïntegreerd. Een nieuw aansluitblok in messing zorgt voor de koppeling aan het verwarmingscircuit. Het aansluitblok is onzichtbaar in het profiel …Lees verder »
 • Zo’n 40.000 nog te bouwen huizen krijgen cv-ketel met gasaansluiting

  Zo’n 40.000 nog te bouwen huizen krijgen cv-ketel met gasaansluiting

  Tot 1 juli van dit jaar konden ontwikkelaars van nieuwbouwprojecten nog een vergunning krijgen om huizen te bouwen mét gasaansluiting. Uit een analyse van onderzoeksbureau Bouwtrend blijkt nu dat zo’n 40.000 nog te bouwen huizen een cv-ketel met gasaansluiting krijgen, terwijl in het klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland de komende decennia van het gas af moet. Eerder onderzoek van Bouwtrend afgelopen juni toonde al aan dat nieuwe rijwoningen nog massaal …Lees verder »