Nieuwe importeur voor Deense designradiatoren

Plan_schoolTema Techniek is importeur geworden van Hudevad, Deens fabrikant van designradiatoren. Deze radiatoren worden al geruime tijd toegepast in Nederland, waaronder in kantoren, overheidsgebouwen en karakteristieke panden zoals musea. Ook in de woningbouw vinden de radiatoren steeds vaker toepassing. Ze zijn gemaakt van plaatstaal met geïntegreerde of gedruklaste aansluitingen. De voorzijde is watervoerend en zorgt voor een hoge warmteafgifte, aldus de importeur. De strakke vormgeving zorgt tevens voor een onderhoudsvriendelijk, eenvoudig en snel te reinigen product.
Directeur Henk Leebeek is enthousiast over Hudevad: “Tema Techniek richt zich op hoogwaardige klimaattechnische producten uit Europa die toegevoegde technische waarde bieden. Hudevad radiatoren hebben niet alleen een slimme verwarmingstechniek maar zijn ook geheel naar eigen wens uit te voeren: in vele kleuren en zelfs verschillende vormen.”

Meer verwarmingsnieuws

 • Nefit komt met verbeterde versie van populair hr-toestel

  Nefit komt met verbeterde versie van populair hr-toestel

  Nefit komt met een nieuwe variant van één van haar meest verkochte hr-toestellen: de ProLine Eco. Dit toestel is speciaal ontwikkeld als laagdrempelige oplossing voor woningcorporaties die tegen lage kosten woninglabels moeten verbeteren. Het toestel heeft een van de hoogste tapwaterrendementen in zijn prijsklasse, aldus de fabrikant. De adviesprijs voor …Lees verder »
 • Techneco ingelijfd door Remeha

  Techneco ingelijfd door Remeha

  Remeha heeft per 1 januari van dit jaar alle aandelen van Techneco overgenomen. Techneco is een Nederlandse specialist in warmtepompen. Beide bedrijven hebben de ambitie om verder te groeien in de warmtepompmarkt. Daarom is besloten de gezamenlijke krachten te bundelen om zo een leidende positie in Nederland op te bouwen. …Lees verder »
 • Automatisch dynamisch inregelen vloerververwarming

  Automatisch dynamisch inregelen vloerververwarming

  Viega introduceert een ruimteregeling die vloerverwarmingssystemen automatisch inregelt voor kamertemperaturen van 5 tot 30 °C. Elke afzonderlijke verwarmingsgroep wordt dynamisch ingeregeld én afgestemd op het gebruik. Waar verwarmingsgroepen normaal gesproken o.a. op basis van de lengte en verlegafstand van de verwarmingsbuis en het vereiste verwarmingsvermogen worden ingeregeld, werkt de Fonterra Smart Control volautomatisch. Uitgaande van volledig geopende regelventielen meet een actormodule voor iedere afzonderlijke verwarmingsgroep voortdurend de retour-, aanvoer- en …Lees verder »
 • Hoogeveen start proef met ketels op (groene) waterstof

  Hoogeveen start proef met ketels op (groene) waterstof

  In Hoogeveen worden volgend jaar tachtig woningen gebouwd die verwarmd zullen worden met een cv-ketel die op (groene) waterstof werkt. Het idee is om deze technologie daarna ook toe te gaan passen in bestaande woonwijken. Het pilotproject heeft 400.000 euro subsidie gekregen van het Rijk. Er wordt onderzocht of ruim 1100 woningen in een aanpalende wijk via het bestaande aardgasnetwerk gefaseerd op waterstof kunnen gaan draaien, meldt het Dagblad van …Lees verder »
 • Nerdalize failliet

  Nerdalize failliet

  Een briljant idee, maar helaas geen zakelijk succes. In 2013 richtten drie jonge ondernemers Boaz Leupe, Mathijs de Meijer en Florian Schneider de Yes!Delft-startup ‘Nerdalize’ op. Zij hadden een manier ontwikkeld waarbij de warmte van computerservers kan worden gebruikt voor de verwarming van huizen en de productie van warm tapwater. …Lees verder »
 • Brugman paneelradiatoren voortaan ook bij Technische Unie verkrijbaar

  Brugman paneelradiatoren voortaan ook bij Technische Unie verkrijbaar

  Brugman paneelradiatoren zullen binnenkort ook leverbaar zijn via Technische Unie. De afgelopen jaren werden de radiatoren via één groothandel gedistribueerd, maar door de verdere groei en toenemende vraag, is besloten deze nu ook via Technische Unie op de markt te verdelen. De officiële start van de samenwerking tussen Brugman en Technische Unie is 1 januari 2019. Voor die tijd zijn de voorraden Brugman paneelradiatoren binnen Technische Unie op het gewenste …Lees verder »