Nieuwe importeur voor Deense designradiatoren

Plan_schoolTema Techniek is importeur geworden van Hudevad, Deens fabrikant van designradiatoren. Deze radiatoren worden al geruime tijd toegepast in Nederland, waaronder in kantoren, overheidsgebouwen en karakteristieke panden zoals musea. Ook in de woningbouw vinden de radiatoren steeds vaker toepassing. Ze zijn gemaakt van plaatstaal met geïntegreerde of gedruklaste aansluitingen. De voorzijde is watervoerend en zorgt voor een hoge warmteafgifte, aldus de importeur. De strakke vormgeving zorgt tevens voor een onderhoudsvriendelijk, eenvoudig en snel te reinigen product.
Directeur Henk Leebeek is enthousiast over Hudevad: “Tema Techniek richt zich op hoogwaardige klimaattechnische producten uit Europa die toegevoegde technische waarde bieden. Hudevad radiatoren hebben niet alleen een slimme verwarmingstechniek maar zijn ook geheel naar eigen wens uit te voeren: in vele kleuren en zelfs verschillende vormen.”

Meer verwarmingsnieuws

 • Certificering cv-monteurs op zijn vroegst op 1 juli 2021 verplicht

  Certificering cv-monteurs op zijn vroegst op 1 juli 2021 verplicht

  Het nieuwe certificaat voor monteurs die werken met gasverbrandingsinstallaties wordt op zijn vroegst op 1 juli 2021 verplicht. Gisteren werd hierover gedebatteerd in de Tweede Kamer. Kamer en minister lijken het eens over de invoering van de certificering. De laatste details moeten nog worden gladgestreken, waarvan de belangrijkste lijkt de …Lees verder »
 • Adviesbureau pleit voor één open warmtenet met meerdere warmteleveranciers

  Adviesbureau pleit voor één open warmtenet met meerdere warmteleveranciers

  Adviesbureau HermanDeGroot Ingenieurs pleit voor open warmtenetten, waarbij meerdere leveranciers met elkaar concurreren op zowel prijs als duurzaamheid en kwaliteit van de geleverde warmte. ‘Warmtenetten zijn een belangrijke schakel in de omschakeling naar duurzame energiebronnen als biomassa, geothermie en restwarmte’, stelt het bureau in een persbericht. ‘Doordat huidige warmtenetten kleinschalig …Lees verder »
 • Komt de certificering er nu echt?

  Komt de certificering er nu echt?

  De Tweede Kamer vergadert komende week over de wettelijke regeling voor gasverbrandingsinstallaties. Dan wordt duidelijk of de certificeringsregeling voor installatiebedrijven en monteurs er echt komt. In dat geval zou vanaf 2021 het ongediplomeerd sleutelen aan cv-ketels voor bedrijven én woningeigenaren strafbaar zijn. Installatiebedrijven zullen op basis van de nieuwe wetgeving hun bedrijfsvoering zo nodig moeten aanpassen en personeel eventueel laten bijscholen om te voldoen aan de eisen. Naar schatting van …Lees verder »
 • Panasonic introduceert stand alone boiler

  Panasonic introduceert stand alone boiler

  Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert een stand alone boiler als alternatief voor conventionele elektrische boilers. Hij verwarmt warm water met behulp van lucht. De boiler kan aan de muur worden bevestigd. De DHW Stand Alone kan daardoor in onder meer krappe ruimtes en locaties met een laag plafond en hoeken geplaatst worden. Het bedieningspaneel van de boiler bevat verschillende functies die helpen het energiegebruik van de unit te optimaliseren. …Lees verder »
 • Vrije hoek

  Vrije hoek

  Ook Karel had, net als de rest van Nederland, afgelopen woensdag naar de thriller in de Johan Cruyff Arena zitten kijken. Op het puntje van zijn stoel had hij de wedstrijd gevolgd, ondanks het feit dat hij eigenlijk nooit naar voetbal kijkt. Maar dit keer liet hij zich helemaal in …Lees verder »
 • Aansturing voor rookwarmteafvoer én ventilatie

  Aansturing voor rookwarmteafvoer én ventilatie

  Colt International introduceert een gecertificeerde technologie voor de aansturing van natuurlijke rookwarmteafvoerinstallaties in utiliteitsgebouwen: Flex4con. De aansturing kan tevens gebruikt worden voor de ventilatie van gebouwen. Tot 900 aparte (brand)ventilatie-eenheden kunnen individueel worden aangestuurd. Erik Peeters, commercieel manager brandveiligheid, service en onderhoud bij Colt International: “Met de komst van Flex4con is er een vervanger op de markt van het huidige OPV systeem. Het nieuwe systeem combineert een flexibele sturing van …Lees verder »