• Hartverwarmend

  Hartverwarmend

  De afgelopen keren heeft u Karel vooral kunnen zien als allround w-installateur. Karel is de man als het gaat om fantastische badkameroplossingen en een kei in de verwarmingshoek. Maar Karel is werkelijk van alle markten thuis. Ook als het gaat om beveiligings-, meet-, regel- en elektrotechniek staat Karel zijn mannetje altijd op indrukwekkende wijze. Door zijn brilliante oplossingen weet hij de meest onsamenhangende dingen bij elkaar te brengen. Zo is hij de bedenker van aquapower, …Lees meer »
 • Hoektoilet

  Hoektoilet

  De klant waar Karel vorige week zijn nieuwe tegellijm uitprobeerde, had na een paar dagen toch wel wat klachten. Ondanks Karels geruststellende woorden, vielen de tegels na een dag of drie toch echt van de muur af. Nou moet onze vakman wel vaker terugkomen na een gedane klus dus dat was geen probleem. Bovendien leverde het hem gelijk een nieuw werkje op: het installeren van een hoektoilet. Om de klant een beetje te vriend te …Lees meer »
 • Lowtech betonkernverwarming

  Lowtech betonkernverwarming

  Een goede vriend van Karel belde hem afgelopen week op. Of hij eens langs kon komen om mee te denken over een nieuwe verwarmingsoplossing. De vriend had net van het voorjaar een nieuwe plavuizenvloer aan laten leggen. Maar, zoals wel vaker het geval is, klaagde zijn eega binnen no-time over koude voeten. En hoewel hij haar al een paar nieuwe sloffen cadeau had gedaan voor haar verjaardag, hield het klagen niet op. Wist Karel een …Lees meer »
 • Warme deken

  Warme deken

  De herfst heeft inmiddels ook ons kikkerlandje bereikt. Dat betekent voor Karel vooral veel cv-werk. Een lokaal hotel belde hem op. Of hij zo spoedig mogelijk langs kon komen. Het begon wat onbehaaglijk te worden in één van de hotelruimten. Diverse gasten hadden hierover al geklaagd. Het ging om een smalle gang waar feitelijk geen plaats meer was voor een radiator. Hooguit voor zo’n modern strak en smal model dat ‘een strak lijnenspel’ met de …Lees meer »
 • Super Chinese tegellijm

  Super Chinese tegellijm

  Sinds een paar maanden koopt Karel geregeld zijn installatiematerialen over de grens. Logisch, horen wij u denken, als je in de buurt van Duitsland of België woont zijn de prijzen voor installatiematerialen soms een stuk goedkoper. Karel snuffelt echter een stukje verder over de grens: China om precies te zijn. Op Alibaba.com haalt hij voor erg weinig geld de meest uiteenlopende producten weg. “Goedkóóp!, niet normaal”, aldus Karel. Deze keer had hij een partij super …Lees meer »
 • Turbo flush

  Turbo flush

  Al vrij snel na zijn vorige klus in de plaatselijke supermarkt werd Karel teruggeroepen door de supermarkteigenaar. Het spoelvermogen van de geïnstalleerde toiletpot bleek toch wat de wensen over te laten. De eigenaar zag de behoeften van zijn klanten liever niet in de toiletpot rond dobberen en verzocht Karel hier wat aan te doen. Mijmerend stond hij voor de pot, zich afvragend hoe er meer water zou kunnen vrijkomen bij het doortrekken. Onze klusser zou …Lees meer »
 • Water moet stromen

  Water moet stromen

  Na een verkwikkende zomervakantie is Karel weer vol enthousiasme met zijn dagelijkse werkzaamheden aan de slag gegaan. Zijn agenda staat inmiddels overvol; er komen weer drukke tijden aan voor onze handige klusser. Begin deze week wist Karel al op fenomenale wijze wat keteltjes te monteren. Woensdag bezocht hij een klant die graag de elektra en waterleiding in de keuken wilde laten verleggen vanwege de aanschaf van een nieuwe keuken met kookkraan. Nu had Karel de …Lees meer »
 • Volledig de weg kwijt

  Volledig de weg kwijt

  Karel is enige tijd geleden naar het zonnige zuiden vertrokken voor een welverdiende vakantie. Wij dachten dat zijn werk onnavolgbaar was. Maar niets blijkt minder waar. Van Karel hebben we begrepen dat hij de weg naar zijn vakantieadres snel heeft weten te vinden. De ‘installateur’ die dit werk heeft afgeleverd moet de weg volledig kwijt zijn geweest. Hoe ingewikkeld kan het zijn? We ontvingen deze foto van Carl-peter Goossen van BouwNext groep BV. Ook zo’n prachtig vakwerk …Lees meer »
 • Hoge druk in de kleinste ruimte

  Hoge druk in de kleinste ruimte

  Om toch een beetje op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurt op sanitairvlak, had Karel zich aangemeld voor het onlangs gehouden internationale sanitaircongres in Haarlem. Ook als allround installateur vond hij dat zijn kennis op dit vlak wel eens wat bijgespijkerd mocht worden. En wie weet konden de mensen daar nog wat leren van de vele creatieve oplossingen die hij in de afgelopen jaren had weten te realiseren. Een van de hoofdonderwerpen …Lees meer »
 • De klant met twee rechterhanden

  De klant met twee rechterhanden

  Hij kon niet langer wachten. In de kelder stond een prachtige nieuwe cv-ketel, maar zijn vaste installateur Karel wilde pas over een paar weken langskomen om dat apparaat op te hangen. “Dan doe ik het toch lekker zelf”, dacht de klant. “Ik ga niet wachten tot Karel is terug is van vakantie. Met mijn twee rechterhanden is de klus zo geklaard. Zoo, even een vulkraan in de aanvoer, de inlaatcombinatie in de warmwaterleiding en ja …Lees meer »