• De klant met twee rechterhanden

  De klant met twee rechterhanden

  Hij kon niet langer wachten. In de kelder stond een prachtige nieuwe cv-ketel, maar zijn vaste installateur Karel wilde pas over een paar weken langskomen om dat apparaat op te hangen. “Dan doe ik het toch lekker zelf”, dacht de klant. “Ik ga niet wachten tot Karel is terug is van vakantie. Met mijn twee rechterhanden is de klus zo geklaard. Zoo, even een vulkraan in de aanvoer, de inlaadcombinatie in de warmwaterleiding en ja …Lees meer »
 • Veilige slippers

  Veilige slippers

  Karel gaat de komende weken bijkomen van een jaar keihard werken(Kijk maar eens onderaan deze pagina naar al zijn ‘pracht’ klussen). Met zijn gezin vertrekt hij naar de Spaanse zon. De auto staat al volgestouwd voor de deur. En ook nu neemt onze vakman pur sang geen enkel risico. De spanning van de banden, het oliepeil, de ruitenwisservloeistof… hij heeft het allemaal gecontroleerd. De caravan staat bovendien tot de nok toe gevuld met blikken groenten, …Lees meer »
 • Onderbelichte onderdelen

  Onderbelichte onderdelen

  Het hoekstopkraantje van het wastafeltje, de straalregulator van de badkraan, het onderblok van de radiator, de warmtewisselaar van de cv-ketel en de koperspiraal in een close-inn boiler. Zo maar lukraak een aantal componenten die Karel dagelijks in zijn handen heeft, of waarmee hij aan het werk is. Maar eenmaal geïnstalleerd ziet nagenoeg niemand ze meer. Terwijl het toch stuk voor stuk installatietechnische pareltjes zijn, vindt Karel. Neem nou de radiator die hij van de week …Lees meer »
 • Volledig de weg kwijt

  Volledig de weg kwijt

  Karel is enige tijd geleden naar het zonnige zuiden vertrokken voor een welverdiende vakantie. Wij dachten dat zijn werk onnavolgbaar was. Maar niets blijkt minder waar. Van Karel hebben we begrepen dat hij de weg naar zijn vakantieadres snel heeft weten te vinden. De ‘installateur’ die dit werk heeft afgeleverd moet de weg volledig kwijt zijn geweest. Hoe ingewikkeld kan het zijn? We ontvingen deze foto van Carl-peter Goossen van BouwNext groep BV. Ook zo’n prachtig vakwerk …Lees meer »
 • Flexibel badderen

  Flexibel badderen

  Met de opkomende vergrijzing ziet ook Karel dat er steeds meer geld te verdienen valt met handige oplossingen voor de wat oudere medemens die graag wat langer thuis wil blijven wonen. Afgelopen week was hij bij een echtpaar uit die categorie. De man, een krasse knar van inmiddels 80, werd wat slechter ter been en had Karel gevraagd om eens na te denken over een toegankelijkere badkamer. In de huidige badkamer zat een bad met …Lees meer »
 • Perfect gebogen hogedruk radiatortoevoer

  Perfect gebogen hogedruk radiatortoevoer

  Een maand of wat geleden werd Karel gevraagd of hij het atelier van een surrealistische schilderes van verwarming wilde voorzien. Ondanks dat hij dit werk natuurlijk fantastisch had uitgevoerd, had de kunstenares wat klachten over de warmteafgifte van de radiator. Karel had deze met een artistieke kwinkslag opgehangen, waarover hij zelf uitermate te spreken was geweest. Dat de radiator daardoor wat minder zou functioneren vond hij op dat moment niet noemenswaardig. De klant benoemde het …Lees meer »
 • Vreeskunst

  Vreeskunst

  Al eerder deed kunstliefhebber Karel van zich spreken met een fraai stukje radiatorsurrealisme. Een door hem net niet helemaal recht opgehangen radiator maakte het atelier van een surrealistische schilderes helemaal af. De klant had er Karel niet eens om gevraagd. Eigen initiatieven nemen is dan ook één van de specialiteiten van onze alleskunner. Maar dat kunst wat Karel betreft niet altijd pontificaal zichtbaar hoeft te zijn, blijkt wel uit een onlangs door hem geklaarde klus. …Lees meer »
 • Ultra flexibel pv-systeem

  Ultra flexibel pv-systeem

  Je kunt er als installateur natuurlijk niet meer omheen: met het oog op de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid, zal iedereen uiteindelijke duurzame producten moeten gaan installeren. En pv-panelen horen daar gewoon bij. Natuurlijk is de toepassing ervan inmiddels (bijna) gemeengoed geworden, maar lang niet elke installateur wil zijn vingers hieraan branden. Karel is echter geen man met watervrees. Als er geld te verdienen valt, is het wat hem betreft al snel goed. Om die reden …Lees meer »
 • Veiligheid voor alles

  Veiligheid voor alles

  Sinds zijn hachelijke avontuur in de supermarkt (waar hij vast kwam te zitten in een ventilatiekanaal), lette Karel extra op veiligheid bij het uitvoeren van zijn klussen. Vakkundig beveiligde stopcontacten in babykamers, radiatoren opgehangen aan zoveel mogelijk beugels en thermostaatkranen begrensd op een temperatuur van maximaal 38 graden. Het behoort tegenwoordig tot het standaard repertoire van onze specialist en alleskunner. Deze week was Karel te vinden op een bouwplaats, waar er in zijn ogen een …Lees meer »
 • Elektrisch douchen

  Elektrisch douchen

  Nadat Karel de afgelopen week even lekker met vrouw en dochter wat welverdiende vrije tijd had doorgebracht in een warm land aan de Middellandse zee, was hij weer helemaal opgeladen. Fluitend en vol energie begon hij afgelopen maandag aan zijn eerste klus van de week: een badkamerrenovatie. Het was een complete klus, met tegelwerk, sanitair en elektra. Echt zo’n klus waar hij zich een aantal dagen volledig in kon onderdompelen. De klant, in het bezit …Lees meer »