• Veiligheid voor alles

  Veiligheid voor alles

  Sinds zijn hachelijke avontuur in de supermarkt (waar hij vast kwam te zitten in een ventilatiekanaal), lette Karel extra op veiligheid bij het uitvoeren van zijn klussen. Vakkundig beveiligde stopcontacten in babykamers, radiatoren opgehangen aan zoveel mogelijk beugels en thermostaatkranen begrensd op een temperatuur van maximaal 38 graden. Het behoort tegenwoordig tot het standaard repertoire van onze specialist en alleskunner. Deze week was Karel te vinden op een bouwplaats, waar er in zijn ogen een …Lees meer »
 • Elektrisch douchen

  Elektrisch douchen

  Nadat Karel de afgelopen week even lekker met vrouw en dochter wat welverdiende vrije tijd had doorgebracht in een warm land aan de Middellandse zee, was hij weer helemaal opgeladen. Fluitend en vol energie begon hij afgelopen maandag aan zijn eerste klus van de week: een badkamerrenovatie. Het was een complete klus, met tegelwerk, sanitair en elektra. Echt zo’n klus waar hij zich een aantal dagen volledig in kon onderdompelen. De klant, in het bezit …Lees meer »
 • Extra veilig stopcontact

  Extra veilig stopcontact

  De broer van Karel was vorige week voor het eerste opa geworden en daarvan bracht hij onze vakman natuurlijk direct op de hoogte. Alles was prima gegaan, mooie stevige jongen met een goede kop krullen. De kleine telg was ook nog eens vernoemd naar zijn peetvader Karel, die vanzelfsprekend helemaal verguld was met zijn naamgenoot. Hij had zich, compleet met enorme knuffelbeer, vrouw en dochter, dan ook direct de volgende dag naar het huis van …Lees meer »
 • Vreeskunst

  Vreeskunst

  Al eerder deed kunstliefhebber Karel van zich spreken met een fraai stukje radiatorsurrealisme. Een door hem net niet helemaal recht opgehangen radiator maakte het atelier van een surrealistische schilderes helemaal af. De klant had er Karel niet eens om gevraagd. Eigen initiatieven nemen is dan ook één van de specialiteiten van onze alleskunner. Maar dat kunst wat Karel betreft niet altijd pontificaal zichtbaar hoeft te zijn, blijkt wel uit een onlangs door hem geklaarde klus. …Lees meer »
 • Ultra flexibel pv-systeem

  Ultra flexibel pv-systeem

  Je kunt er als installateur natuurlijk niet meer omheen: met het oog op de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid, zal iedereen uiteindelijke duurzame producten moeten gaan installeren. En pv-panelen horen daar gewoon bij. Natuurlijk is de toepassing ervan inmiddels (bijna) gemeengoed geworden, maar lang niet elke installateur wil zijn vingers hieraan branden. Karel is echter geen man met watervrees. Als er geld te verdienen valt, is het wat hem betreft al snel goed. Om die reden …Lees meer »
 • Urinwaar?

  Urinwaar?

  ?Soms krijgt ook Karel klussen die eigenlijk niet kunnen. De klus van deze week was er zo eentje. Hij moest een toiletruimte inrichten met twee urinoirs waarvoor overduidelijk geen plaats was. Eentje ophangen was het probleem niet; maar die tweede pot kon hij met geen mogelijkheid kwijt zonder dat (bij gebruik van beide urinoirs) de heren elkaar zouden bewateren. Na lang nadenken wilde Karel het bijltje er bij neergooien, iets wat hem eigenlijk nooit overkwam. …Lees meer »
 • Radiatorsurrealisme

  Radiatorsurrealisme

  Dat installeren een kunst op zich is, wist Karel al langer. De afgelopen week kon hij deze wijsheid eens aantoonbaar maken met een fraaie verwarmingsklus. De klant in kwestie had net zijn complete zolder laten renoveren tot mooi atelier voor de vrouw des huizes, een niet onverdienstelijk surrealistische schilderes. Het zag er allemaal piekfijn uit. Het nieuwe dakraam zorgde voor het juiste licht in het atelier. Eén minpuntje: de radiator bevond zich helemaal aan de …Lees meer »
 • Buisverwarming

  Buisverwarming

  Er belde vorige week een klant naar Karel, bij wie hij een aantal weken geleden ‘vakkundig’ een radiator had opgehangen. De klant beklaagde zich erover dat hij zijn woonkamer zelfs met deze nieuwe radiator niet warm gestookt kreeg. ‘Tja,’ bedacht Karel, ‘ik heb weliswaar geen warmteberekening uitgevoerd, maar dat radiatortje dat ik laatst voor weinig op de kop had getikt paste echt perfect in de woonkamer van deze meneer.’ De klant had overigens ook beaamd …Lees meer »
 • Warme roker

  Warme roker

  U kent ze vast wel, die types met gewoonten waar ze maar niet vanaf komen. De nagelbijters onder u mogen zich nu aangesproken voelen. Maar ook uw collega met zijn koffieverslaving (die waarschijnlijk nu alweer bij de automaat te vinden is). Karel zelf behoort ook tot de harde kern van verslaafden. Zijn dag begint pas echt als hij zijn eerste sjekkie heeft gedraaid en deze op de rand van zijn bed heeft opgerookt. Dit was …Lees meer »
 • Draadloze muurlader

  Draadloze muurlader

  De gadget minnende dochter van Karel verbaasde hem vorige week weer eens. Ze laadde haar mobieltje op door deze op een soort bierviltje met stekker te leggen. Bleek dat Karels altijd-met-de-laatste-trends-meelopende oogappel een draadloze oplader had aangeschaft voor haar (uiteraard) onlangs aangeschafte telefoon. “Reuze handig pap”, had ze gezegd. “Hoef je nooit meer te prutsen met die rottige kabeltjes.” Met de duizelingwekkende gedachte dat stroom dus blijkbaar draadloos kan worden overgebracht, ging Karel naar zijn …Lees meer »

Ook een Kareltje gezien?

Mail hem naar: redactie@merlijnmedia.nl