• Elektrabuis-vloerverwarming

  Elektrabuis-vloerverwarming

  Nu de warmtepomp zo enorm in opkomst is, krijgt Karel steeds vaker de vraag voorgelegd of hij ook vloerverwarming kan aanleggen. Dat heeft hij een tijdje weten af te houden, omdat hij het nog altijd razend druk heeft met professionele ketelinstallatie en dito sanitaire klussen. Maar de vraag in de markt nam de laatste maanden zulke proporties aan, dat hij gek zou zijn om niet in dit blijkbaar grote gat te springen. Hij had dus …Lees meer »
 • Tinyhouse badkamer

  Tinyhouse badkamer

  Afgelopen week was het al even in het nieuws: Tiny houses zijn hot! En als er ergens geld mee te verdienen valt, is conceptbedenker Karel daar natuurlijk als de kippen bij. Een juppenechtpaar van het kaliber ‘wij eten alleen maar biologisch en niets dat in aanraking is geweest met gluten’ had hem benaderd. Of Karel eens mee wilde denken over de sanitaire mogelijkheden van hun onlangs aangeschafte Tinyhouse (niet zo lang geleden nog gewoon als …Lees meer »
 • Gas-der-op

  Gas-der-op

  Ondanks het feit dat Karel nou niet bekend staat als de meest betrouwbare en vakbekwame installateur, loopt de agenda van onze klungelende klusser maar voller en voller. Misschien ook wel omdat zijn goed opgeleide vakbroeders helemaal geen ruimte meer hebben in hun dichtgetimmerde planningen. Karel moet er dus een aantal tandjes bij zetten om al het werk dat hij deze week heeft aangenomen uit te kunnen voeren. Natuurlijk probeerde hij tijd te winnen door zijn …Lees meer »
 • Beetje goed installeren

  Beetje goed installeren

  U kent ze vast wel, van die uitspraken die taaltechnisch niet kunnen maar toch regelmatig te horen zijn. Zoals ‘Doe dat even overnieuw’, ‘Dat kost ook duur zo’n ketel’, ‘Die warmtepomp weegt zwaar’, etc. Ook Karel is zo’n ‘taalwonder’, maar die foutjes zijn hem best te vergeven. Problematischer is dat hij zijn taalfoutjes veelvuldig koppelt aan zijn installatiewerk. Zo is Karel uitermate kundig in het ‘een beetje goed installeren’. “Die rookgasafvoer zit toch goed vast, …Lees meer »
 • Rookgasradiator

  Rookgasradiator

  Karel was nog steeds helemaal vol van alle mooie nieuwe totaalconcepten die hij op de VSK had gezien. Het was zelfs zo erg dat hij er over droomde. In één van die dromen openbaarde zich een compleet nieuw concept. De volgende morgen, met deze droom nog vers in zijn geheugen, besefte Karel dat dit concept wel eens het meest innovatieve en duurzame moest zijn dat hij ooit heeft bedacht. Hij moest en zou dit toepassen. …Lees meer »
 • Voetverwarming

  Voetverwarming

  Karel had er de afgelopen weken al reikhalzend naar uitgekeken: de VSK-beurs. Hij kon er natuurlijk ook niet omheen. Zijn mailbox stroomde de laatste maand vol met nieuwsbrieven over de beurs, elke vakgerelateerde website had het er over, de vaktijdschriften buitelden over elkaar heen met specials en menig vakmedium vlogde, twitterde en facebookte over het event. Kortom, Karel was er flink voor opgewarmd. Vandaar dat hij dinsdagochtend om 09.30 uur al voor de deur van …Lees meer »
 • Pakkans

  Pakkans

  Karel is een man van aanpakken, hij pakt wat hij pakken kan. Vorige week nog nieuwe studentenkamers, deze week onder andere het ontstoppen van de gootsteen van het olifantenverblijf in een dierentuin, het tegelen van een badkamermuurtje bij een dorpsgenoot en een aantal keteltjes aan de gang helpen die niet meer helemaal lekker werkten. Vaak zijn de werkzaamheden die Karel uitvoert van slechte kwaliteit, maar hij komt er nagenoeg altijd mee weg. Mocht hij er …Lees meer »
 • Stickers plakken

  Stickers plakken

  U kent ze vast wel, de stickers die aangeven wanneer er onderhoud is gepleegd aan een installatie. Dat is natuurlijk hartstikke handig voor een collega die op een later tijdstip langskomt. Dan weet hij tenminste ongeveer wat hij wel en niet moét doen. En de eigenaar van de ketel kan zo direct zien wanneer er voor het laatst onderhoud is gepleegd. Altijd een gerust gevoel als alles piekfijn in orde is. Karel maakt ook gebruik van …Lees meer »
 • Minimalistisch verwarmen

  Minimalistisch verwarmen

  Aan het begin van het nieuwe jaar proberen veel mensen hun enigszins uitgepuilde lichaam, dat tijdens de feestdagen veel meer vocht had vastgehouden dan gebruikelijk, weer in een respectabele vorm te krijgen. Ook Karel was door mevrouw Karel op een dieet gezet en naar de sportschool in de buurt gestuurd. De kilootjes ‘vocht’ mochten er van haar wel weer vanaf. Morrend had Karel ingestemd en was hij (gelukkig samen met een vriend met een soortgelijk …Lees meer »
 • Deelverwarming

  Deelverwarming

  Karel is natuurlijk een fantastische installateur, maar hij kan nog veel meer. Hij is bijvoorbeeld ook een kei in laswerk en het tegelen van muurtjes. Deze week mocht Karel een andere discipline combineren met zijn werk als installateur: gipsmuurtjes plaatsen. Bij een nieuw te realiseren studentenhuis werd hij gevraagd om voor de verwarming te zorgen in elke studentenkamer. Én of hij één van de ruimtes in tweeën kon delen, zodat er twee studenten in konden …Lees meer »