• Knoop erin

  Knoop erin

  De afgelopen week heeft u waarschijnlijk in spanning afgewacht of onze oude klusser opnieuw in de luiers zou komen te zitten. Voor Karel was het een onzekere tijd. Maar gelukkig bleek het allemaal loos alarm te zijn. En dus kon Karel deze week weer met een gerust hart en een helder hoofd zijn werkzaamheden oppakken. Mevrouw Karel had hem wel gevraagd toch eens na te denken over het laten afsluiten van zijn leidingwerk. Om in …Lees meer »
 • ‘Rubbertje’

  ‘Rubbertje’

  Karel loopt al een aantal dagen met een zwaar en mistroostig gevoel rond. Nu denkt u waarschijnlijk direct: ‘herfstdepressie’. Maar daar is Karel juist niet zo bevattelijk voor. Nee, het betrof een heikele gebeurtenis tijdens een amoureuze nacht met zijn vrouw de afgelopen week. De getroffen maatregel om toekomstig nageslacht te voorkomen, bleek enige scheurtjes te hebben opgelopen als gevolg van Karels hartstochtelijke enthousiasme. Nu is mevrouw Karel niet meer de allerjongste, maar de interne huishouding …Lees meer »
 • Met de Franse slag

  Met de Franse slag

  Afgelopen week kreeg Karel een belletje van de eigenaar van een Frans restaurant. “De ketél dpet et niet mer et er marche watér uit een rouge ding bij de ketél.” Voor super-loodgieter Karel was het natuurlijk direct duidelijk wat de Frans-Nederlandse eigenaar bedoelde: een lek expansievat. Karel raadde de man aan voorlopig even een emmertje onder het vat te zetten. Hij was nog wel een tijdje bezig met een ander klusje en zou er daarna …Lees meer »
 • Lange armen

  Lange armen

  Karel is compleet de weg kwijt sinds zijn hartstochtelijke nacht met mevrouw Karel van vorige week (rubbertje). Werkzaamheden die hij al had aangenomen schuift hij met smoesjes voor zich uit. Hij doet alleen nog klussen die echt niet kunnen blijven liggen. Maar daar is hij dan met zijn hoofd ook totaal niet bij. Typisch Karel, hoor ik u denken, die is er nooit helemaal bij. Maar als hij dat zelf al toegeeft, moet het wel heel …Lees meer »
 • ‘Some like it (not) hot’

  ‘Some like it (not) hot’

  De kou mag inmiddels over ons land zijn getrokken, Karel kijkt met zijn klanten alweer vooruit naar de enorm warme zomers die er ongetwijfeld aan zullen komen. Eén van die klanten, een bewoner van een appartementencomplex, had zich het afgelopen jaar diverse keren ‘ongans gezweet’ en vond het nu de tijd voor maatregelen om zijn appartement de komende zomerperiode lekker koel te kunnen houden. Of Karel even een airco kon aanleggen en welke hij dan …Lees meer »
 • Dwergendouche

  Dwergendouche

  Sinds de neef van Karel opa is geworden, loopt Karel daar nagenoeg de deur plat. Zijn kleine naamgenoot mag dan pas een half jaar oud zijn, toch kan hij het niet laten om elk vrij moment zijn achterneefje te bezoeken. Het liefst zit hij dan met kleine Karel op schoot sprookjes op te lepelen uit de boeken van de gebroeders Grimm of Hans Christiaan Andersen. Afgelopen weekend was hij net bezig met Sneeuwwitje en de …Lees meer »
 • Hartverwarmend

  Hartverwarmend

  De afgelopen keren heeft u Karel vooral kunnen zien als allround w-installateur. Karel is de man als het gaat om fantastische badkameroplossingen en een kei in de verwarmingshoek. Maar Karel is werkelijk van alle markten thuis. Ook als het gaat om beveiligings-, meet-, regel- en elektrotechniek staat Karel zijn mannetje altijd op indrukwekkende wijze. Door zijn brilliante oplossingen weet hij de meest onsamenhangende dingen bij elkaar te brengen. Zo is hij de bedenker van aquapower, …Lees meer »
 • Hoektoilet

  Hoektoilet

  De klant waar Karel vorige week zijn nieuwe tegellijm uitprobeerde, had na een paar dagen toch wel wat klachten. Ondanks Karels geruststellende woorden, vielen de tegels na een dag of drie toch echt van de muur af. Nou moet onze vakman wel vaker terugkomen na een gedane klus dus dat was geen probleem. Bovendien leverde het hem gelijk een nieuw werkje op: het installeren van een hoektoilet. Om de klant een beetje te vriend te …Lees meer »
 • Brandveiligheid boven alles

  Brandveiligheid boven alles

  U kent Karel natuurlijk als een van de meest veilig werkende `installateurs` uit uw vakgebied. Als het gaat om elektrotechniek is Karel er bijvoorbeeld als de kippen bij om gevaarlijke situaties direct op te lossen. Ook op het gebied van gevaarlijke afstapjes op bouwplaatsen is Karel de man. Maar zoals het wel vaker bij onze meesterklusser gaat, is zijn aandachtspanne soms wat aan de korte kant. Ook deze week had Karel na een weekje herfstvakantie …Lees meer »
 • Warme deken

  Warme deken

  De herfst heeft inmiddels ook ons kikkerlandje bereikt. Dat betekent voor Karel vooral veel cv-werk. Een lokaal hotel belde hem op. Of hij zo spoedig mogelijk langs kon komen. Het begon wat onbehaaglijk te worden in één van de hotelruimten. Diverse gasten hadden hierover al geklaagd. Het ging om een smalle gang waar feitelijk geen plaats meer was voor een radiator. Hooguit voor zo’n modern strak en smal model dat ‘een strak lijnenspel’ met de …Lees meer »