• Fabrikanten moeten inspelen op nieuwe Ecodesign eisen

  Fabrikanten moeten inspelen op nieuwe Ecodesign eisen

  Om klimaatdoelstellingen te halen, heeft de Europese Unie regelgeving (Ecodesign) ontwikkeld om energiegebruik in gebouwen te verminderen. Sinds september 2015 gelden minimale eisen aan de seizoensgebonden energie-efficiëntie voor verwarmingsapparatuur, inclusief warmtepompen tot 400 kW. Per 26 september a.s. worden er nieuwe, hogere eisen gesteld. Fabrikant Carrier laat weten dat al haar warmtepompen aan de vernieuwde Ecodesign eisen voldoen. De onderstaande tabel geeft de nieuwe eisen aan de seizoensgebonden energie-efficiëntie van ruimteverwarming ηs verwarming (primaire energie) …Lees meer »
 • HOMIJ verwerft opdracht AFAS Experience Center

  HOMIJ verwerft opdracht AFAS Experience Center

  HOMIJ Technische Installaties heeft het contract getekend voor de realisatie van het AFAS Experience Center in Leusden. Dit state-of-the-art complex vormt bij oplevering een “beleving” voor zowel de klant, de medewerker als de bezoeker. Het AFAS Experience Center wordt een toekomstproof gebouw binnen onze steeds verder digitaliserende en verduurzamende samenleving. Het ontwerp is gebaseerd op de veranderde manier van werken, leren en verblijven. Alles is met elkaar geïntegreerd, net als de software van AFAS. Het …Lees meer »
 • Alles over watergestuurde klimaatsystemen

  Alles over watergestuurde klimaatsystemen

  Het klimaat binnen gebouwen is een installatieonderdeel waarbij duurzaamheid en milieuvriendelijkheid steeds belangrijker wordt. Een watergestuurd klimaatsysteem is een oplossing die aansluit bij de Nederlandse vorm van klimaatomgang. Hoe een gebouw gekoeld kan worden met water en waarom dit zo duurzaam is, vertelt Dick van Giezen van Carrier Airconditioning in Doe Maar Duurzaam! Dit programma is zondag 23 juli om 17.00 uur te zien bij RTL Z. Het is een informerend programma over diverse ontwikkelingen …Lees meer »
 • Blauwe Lijn CAPBs-serie uitgebreid

  Blauwe Lijn CAPBs-serie uitgebreid

  De CAPBs-serie van Blauwe Lijn bestaat uit een serie compacte meettoestellen die u kunt uitlezen op een Blauwe Lijn meetinstrument of via de gratis app op uw smartphone of tablet. De serie is modulair opgebouwd uit een compacte handgreep en een brede keuze uit ‘Sens’ modules voor drukmeting, gaslekdetectie, temperatuurmeting, etc. Deze lijn is nu uitgebreid met enkele modellen. De TK11 meet het temperatuurverschil met 2 losse thermokoppels, Model CO30 meet de concentratie koolmonoxide in …Lees meer »
 • Testinstrument voor PV-installaties

  Testinstrument voor PV-installaties

  Euro-Index heeft heeft een multifunctioneel testinstrument voor PV-installaties (zonnepanelen) in haar programma opgenomen. de Elektro Lijn I-V500w calculeert een I-V curve, een power curve met het maximale MPP-punt en meet alle parameters van zowel afzonderlijke panelen als een compleet systeem met een maximum van 1.500 V en 15 A. Het instrument kan worden gebruikt voor het controleren van de kwaliteit van fotovoltaïsche panelen, alsmede voor het vergelijken van afzonderlijke panelen in een grotere installatie. Het …Lees meer »
 • Compacte luchtverdeelkasten voor beperkte installatieruimten

  Compacte luchtverdeelkasten voor beperkte installatieruimten

  Tijdens de BouwBeurs 2017 introduceerde Ubbink de 200 Serie luchtverdeelkasten van het Air Excellent luchtverdeelsysteem. Deze compacte luchtverdeelkasten zijn nu verkrijgbaar bij de professionele handel. Air Excellent 200 Serie luchtverdeelkasten De luchtverdeelkasten uit de 200 serie voor het Air Excellent luchtverdeelsysteem zijn door zijn afmetingen zeer geschikt voor woningen en kleine utiliteitsgebouwen met beperkte installatieruimte. Inspectie, reiniging en aanpassing van de restrictieringen van deze luchtverdeelkast is eenvoudig door het uitnemen van het deksel. De luchtverdeelkasten …Lees meer »
 • Renovatiekoker voor kruipruimtes met onvoldoende ventilatie

  Renovatiekoker voor kruipruimtes met onvoldoende ventilatie

  De vernieuwde renovatiekoker van Ubbink is nu verkrijgbaar bij de professionele handel. De koker is eenvoudig aan te brengen in bestaande muren om de ventilatie in kruipruimten en kelders van gebouwen en woningen te verbeteren. Ten opzichte van de bestaande renovatiekoker is het verwerkingsgemak toegenomen. Zo heeft de koker een klemfunctie gekregen, waardoor deze niet door het geboorde gat kan zakken. Ook is deze versie uitgerust met een demontageoog voor na isolatie. De ventilatieoppervlakte is …Lees meer »
 • Croonwolter&dros kiest opnieuw voor all-in-contract met Acto

  Na de fusie van Croon en Wolter & Dros per 1 januari 2017 heeft de nieuw ontstane organisatie, Croonwolter&dros, wederom gekozen voor de software en dienstverlening van Acto Informatisering. De beide organisaties hadden ieder hun eigen specifieke all-in-contract met Acto. Vanwege de fusie zijn deze opengebroken, met als uitkomst een nieuw all-in-contract. Acto zorgt ervoor dat alle vestigingen van Croonwolter&dros kunnen beschikken over de nieuwste software en de nieuwste releases. Het nieuwe contract heeft in …Lees meer »
 • Enkelgasmonitor met smart sensoren voor 13 gassen

  Enkelgasmonitor met smart sensoren voor 13 gassen

  Euro-Index introduceert met de Scott Protégé SG een universele draagbare enkelgasmonitor met uitwisselbare plug-and-play smart sensoren voor detectie van LEL (IR), H2S, CO, O2, O3, HCN, NO, NO2, PH3, SO2, NH3, Cl2 of ClO2. Het toestel is klein, lichtgewicht, ergonomisch vormgegeven en verkrijgbaar in rood en grijs. De gebruiker wordt bij een potentieel gevaarlijke situatie gewaarschuwd met visuele en akoestische signalen en een trilalarm. Met een IP66/67 klassering, wereldwijde wettelijke goedkeuringen, meerdere beschikbare talen op …Lees meer »