• Lichtgewicht WTW-unit

  Lichtgewicht WTW-unit

  Soler & Palau introduceert een lichtgewicht WTW-unit. De Energisava250 kan in een keukenkast worden ingebouwd. De 14 kilogram wegende unit biedt een capaciteit van 250 m3/h en kan zowel aan een wand, in een kast, aan het plafond of op de vloer worden gemonteerd. De warmtewisselaar levert een rendement van 91% en de unit is plug&play. De inbedrijfstelling geschiedt middels tiptoetsen aan de onderzijde van de unit. Een draadloze afstandsbediening geeft de actuele bedrijfsstatus aan. …Lees meer »
 • Limited edition koelsysteem en warmtepomp

  Limited edition koelsysteem en warmtepomp

  CIAT, leverancier van chillers en wamtepompen, rooftops, zomercomfort en luchtbehandelingsoplossingen, brengt een limited edition op de markt van de Aquaciat RED Label. Het betreft een package deal van het LD koelsysteem 150-600 en de ILD warmtepomp 180-300. Deze speciale uitvoeringen bevatten hydraulische componenten die in de fabriek geassembleerd en getest zijn, waardoor snelle installatie ter plaatse mogelijk is.Lees meer »
 • Circulaire ver-nieuwbouw Alliander Breeam-NL Outstanding

  Circulaire ver-nieuwbouw Alliander Breeam-NL Outstanding

  Het door VolkerWessels Vastgoed gerenoveerde bedrijfsgebouw van Alliander in Duiven (nabij Arnhem) is door Dutch Green Building Council (DGBC) onderscheiden met het hoogst mogelijke Breeam-NL duurzaamheidscertificaat: Breeam-NL Outstanding. Marcel Schipper, directeur VolkerWessels Vastgoed, overhandigde vandaag het certificaat aan Bart Blokland, directeur shared services, van netwerkbedrijf Alliander. Unieke toekenning Het is de eerste keer dat dit certificaat is toegekend voor een ver-nieuwbouwproject. Het project is uitgevoerd door een consortium van VolkerWessels Vastgoed, RAU architecten, Innax/HOMIJ en …Lees meer »
 • Lage luchtsnelheidsregeling in luchtkanalen

  Lage luchtsnelheidsregeling in luchtkanalen

  Veel vraaggestuurde ventilatiesystemen zijn ontworpen voor gebruik bij een nominaal luchtvolume dat overeenkomt met de luchtsnelheid in meters per seconde in het luchtkanaal. Dit is echter altijd berekend op de meest gunstige situatie. Maar in de praktijk zijn er situaties denkbaar waarbij er slechts een fractie van de minimale luchthoeveelheid vereist is. Bijvoorbeeld ’s avonds of in de vakantieperiode in schoolgebouwen om het energieverlies te beperken. Systemair heeft een methode ontwikkelt waarmee problemen met lage …Lees meer »
 • WTW-unit afgestemd op ErP 2018-eisen

  WTW-unit afgestemd op ErP 2018-eisen

  Ned Air heeft zijn WTW-unit EveryLine vernieuwd. “Onze R&D-afdeling heeft gekeken hoe we de bestaande WTW-unit konden optimaliseren”, aldus Wouter Wijma, directeur van Ned Air. “Dat resulteerde in een unit met dezelfde afmetingen als zijn voorganger, maar met een hoger luchtdebiet.” De EveryLine is standaard voorzien van EC-plugfans en verkrijgbaar in negen modellen, met een luchtdebiet van 350 tot 12.500 m3/h. De modelindeling van de vernieuwde EveryLine is afgestemd op de luchthoeveelheden die de units …Lees meer »
 • Box-ventilatoren met zuinige EC-gelijkstroommotor

  Box-ventilatoren met zuinige EC-gelijkstroommotor

  S&P heeft het assortiment gelijkstroom-uitvoeringen verder uitgebreid. Naast de CAB Ecowatt geluid gedempte box-ventilatoren (tot 2.600 m3/h) introduceert de fabrikant de CVAB-Ecowatt serie: stille box-ventilatoren met een zuinige EC-gelijkstroommotor en capaciteiten van 1.000 tot 4.000 m3/h. De toevoerzijde is eenvoudig te verplaatsen zodat onnodige bochten in het kanaalwerk worden voorkomen. Door een eenvoudig dakje (accessoire) toe te passen kan de ventilator-box ook buiten worden opgesteld. Een afstandsbediening is overbodig: in de aansluitdoos is een potmeter …Lees meer »

Bedrijf uitgelicht

 • Xylem water solutions Nederland

  In Nederland en België zijn er ongeveer 200 werknemers werkzaam voor Xylem. Samen met u kunnen de ervaren en vakkundige medewerkers van Xylem elke uitdaging op het gebied van water(vraagstukken) aan. Met de merken Flygt, Lowara, Godwin, Leopold, Sanitaire en Wedeco kan Xylem elke stap in de watercyclus verzorgen. Zoals …

Bedrijf uitgelicht

 • ACO BV

    De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek voor toepassingen in Civiele techniek, Bouwtechniek en Installatietechniek. In Nederland is ACO actief met een team van ruim 30 medewerkers. ACO benadert afwateringsvraagstukken bij voorkeur vanuit een integrale ketenbenadering, waarbij optimale functionaliteit, milieu en duurzaamheid …

Bedrijf uitgelicht

 • Fittingsysteem zonder O-ringen

  Viega introduceert een nieuwe generatie kunststof buisleidingsystemen voor verwarmings-, sanitair- én gasinstallaties: Viega Smartpress. Dankzij de toepassing van fittingen zonder O-ringen beperkt het nieuwe systeem de drukverliezen tot een minimum. Steeds vaker worden verwarmings- en drinkwaterinstallaties op de etage met kunststof buisleidingsystemen gerealiseerd. Viega biedt hiervoor al sinds lange tijd …
 • Nieuwe accountmanager S&P

  Nieuwe accountmanager S&P

  Stefan van de Meeberg (45) is in dienst getreden bij Soler & Palau (S&P) te Breda. In zijn functie als accountmanager zal hij ventilatieoplossingen adviseren in de sectoren utiliteit en industrie, in Zuid- en West-Nederland. Stefan is een bekend gezicht in de HVAC-sector, door zijn eerdere werkzaamheden voor Blygold en VSH. Installateurs, adviseurs en groothandelaren kunnen rekenen op zijn technische en commerciële ondersteuning. Zijn inzet zal met name gericht zijn op compacte luchtbehandelingskasten, WTW-units en …Lees meer »
 • Mini Squirrel serie binnenklimaat dataloggers

  Mini Squirrel serie binnenklimaat dataloggers

  De eerste serie Mini Squirrel dataloggers (afgeleid van het draadloze Gen II systeem) zijn ontwikkeld voor het meten van relatieve vochtigheid, temperatuur en CO2. De dataloggers werken op batterij en zijn ideaal voor zowel kort als lang durende metingen. De loggers zijn voorzien van stabiele relatieve vochtigheid en temperatuur sensoren en de CO2 sensoren zijn zeer stabiel in binnenklimaat condities en voorzien van een autokalibratiefunctie. Deze robuuste dataloggers worden geleverd met Eltek’s Darca Lite software …Lees meer »