• Foutloos bestellen bij groothandels

  Foutloos bestellen bij groothandels

  De berichten over bestellingen bij groothandels worden vaak in EDI/ICM-formaat via aparte communicatieservers verstuurd. Vanuit de Ketenstandaard zijn al enige tijd nieuwe XML-berichten voor de bouw en installatiebranche gedefinieerd voor (klad-)order, orderbevestiging, verzendbericht (pakbon) en factuur in een zogenaamd INSBOU-formaat. Voor de uitwisseling van deze berichten is nu een standaard communicatieprotocol beschikbaar. Ketenstandaard Bouw en Installatie heeft samen met een aantal belanghebbende partijen (waaronder Acto) deze standaard webservice ontwikkeld (MessageService 3.0.). Directe communicatie zonder tussenkomst …Lees meer »
 • Carrier introduceert VWF campagne

  Carrier introduceert VWF campagne

  Met ingang van deze maand neemt Carrier Airconditioning het voortouw met Variable Water Flow: de vraaggestuurde klimaatsystemen met hoofdzakelijk water als energietransportmiddel.  Carrier stelt zich als doel om de installatiebranche bewuster te maken van de voordelen van water: duurzaamheid, gemak, comfort en besparing. Dit doet zij middels een campagne met de pay off: ‘Alleen nog maar water. Zo doen wij dat.’ Met Variable Water Flow maakt Carrier gebruik van water als warmteoverdragend medium. Door het …Lees meer »
 • Minder energiegebruik bij vraaggestuurd ventileren

  Minder energiegebruik bij vraaggestuurd ventileren

  Systemair introduceert AIAS, een voorgeprogrammeerd, eenvoudig te configureren en te bedienen regelsysteem. Het optimaliseert, maar bovenal reduceert het energiegebruik met een vraaggestuurd ventilatiesysteem in combinatie met VAV-regelaars. Ook andere parameters van het ventilatiesysteem, zoals de systeemdruk, het stromingsgeluid en de regeling van de luchtcomponenten verbeteren door het toepassen van het AIAS-systeem met als eindresultaat een optimaal ventilatie/conditioneringssysteem, aldus de fabrikant. Het AIAS-systeem bestaat uit vier onderdelen: De AIAS ´Combox´ coördineert het systeem van de luchtbehandelingsunit …Lees meer »
 • Klimaatplafonds Inteco dragen bij aan gezonde en comfortabele werkomgeving hoofdgebouw TU/e

  Klimaatplafonds Inteco dragen bij aan gezonde en comfortabele werkomgeving hoofdgebouw TU/e

  Het hoofdgebouw van de Technische Universiteit wordt gerenoveerd en moet de duurzame uitstraling die de TU/e voor ogen heeft reflecteren. Een gezonde en comfortabele werkomgeving, het voorkomen van energetische verspilling en hergebruik van materialen zijn de belangrijkste uitgangspunten. De duurzame insteek van het hoofdgebouw wordt getoetst aan de hand van de BREEAM-NL methodiek en stevent af op een outstanding score. De klimaatplafonds van Inteco dragen positief bij aan deze toetsing doordat in de klimaatsystemen water …Lees meer »
 • Soler & Palau levert alle ventilatoren en toebehoren voor Amphia Ziekenhuis in Breda

  Soler & Palau levert alle ventilatoren en toebehoren voor Amphia Ziekenhuis in Breda

  De installatiecombinatie i4Care heeft Soler & Palau geselecteerd om alle benodigde ventilatoren en toebehoren te produceren én te leveren voor het nieuw te bouwen Amphia Ziekenhuis in Breda. De levering betreft 35 kunststof centrifugaal ventilatoren (uitgevoerd in PP of PVC) en 23 verticaal uitblazende dakventilatoren. Om maximale bedrijfszekerheid te garanderen, worden de diverse ventilatoren redundant geïnstalleerd. I4Care is een projectsamenwerking bestaande uit Unica, Engie Services, Trebbe en van Wijnen. S&P heeft Engie en Unica voorzien …Lees meer »
 • Drie sterren BREEAM-NL voor medisch centrum

  Drie sterren BREEAM-NL voor medisch centrum

  De nieuwbouw van MIJN, centrum voor medische zorg aan de Prins Hendriklaan in Brunssum is beloond met een drie sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat. Directeur Carlo Külter van Bouwontwikkeling Jongen (VolkerWessels) kreeg het duurzaamheidscertificaat uitgereikt uit handen van Jan Kadijk van de Dutch Green Building Council (DGBC), tijdens vastgoedbeurs PROVADA 2017 in de Amsterdamse RAI. Het nieuwe multifunctionele zorggebouw MIJN is een centrum voor medische zorg in Brunssum. Het zeer duurzame gebouw, dat is ontwikkeld door …Lees meer »
 • Robuuste infrarood temperatuurmeter

  Robuuste infrarood temperatuurmeter

  Euro-Index brengt de Fluke 64 Max op de markt: een infrarood temperatuurmeter met een meetbereik van -30 tot 600 °C. Het instrument is compact, licht van gewicht en ligt prettig in de hand. De behuizing van dit instrument kan een val van 3 meter doorstaan. Met beschermingsklasse IP54 is dit toestel ook water- en stofdicht, wat toepassing onder extreme omstandigheden mogelijk maakt. Een groot display met achtergrondverlichting maakt het mogelijk om de meetresultaten gemakkelijk af …Lees meer »
 • Duurzame werkomgeving Rabobank opgeleverd

  Duurzame werkomgeving Rabobank opgeleverd

  OVG Real Estate heeft het nieuwe kantoor van Rabobank in Eindhoven opgeleverd. De ontwikkeling van het nieuwe kantoor is onderdeel van de herontwikkeling van het Rabobank complex aan de Fellenoord waartoe Rabobank en OVG in 2013 een samenwerking zijn aangegaan. De totale herontwikkeling bestaat uit twee fases. Het opgeleverde gebouw beslaat 28.000 m2 bvo, een parkeergarage van 8.000 m2 en komt in aanmerking voor een BREEAM Excellent certificering door het gebruik van duurzame technologie. Het …Lees meer »
 • Kuijpers start samenwerking om energieprestatie inzichtelijk te maken

  Kuijpers en hello energy zijn een samenwerking gestart met als doel organisaties energiebewuster en energiezuiniger te maken. Hello energy maakt de duurzaamheidsprestaties van gebouwen zichtbaar voor gebruikers en bezoekers. Kuijpers realiseert toekomstbestendige installaties en oplossingen. “De data die hello energy verzamelt en visualiseert, gebruiken wij – in combinatie met onze praktische kennis van een gebouw – om besparingspotentieel in kaart te brengen en concrete energiebesparingsmaatregelen te treffen”, vertelt Bob Bloemers, manager duurzame energie bij Kuijpers. …Lees meer »