• Lage luchtsnelheidsregeling in luchtkanalen

  Lage luchtsnelheidsregeling in luchtkanalen

  Veel vraaggestuurde ventilatiesystemen zijn ontworpen voor gebruik bij een nominaal luchtvolume dat overeenkomt met de luchtsnelheid in meters per seconde in het luchtkanaal. Dit is echter altijd berekend op de meest gunstige situatie. Maar in de praktijk zijn er situaties denkbaar waarbij er slechts een fractie van de minimale luchthoeveelheid vereist is. Bijvoorbeeld ’s avonds of in de vakantieperiode in schoolgebouwen om het energieverlies te beperken. Systemair heeft een methode ontwikkelt waarmee problemen met lage …Lees meer »
 • Nieuwe accountmanager S&P

  Nieuwe accountmanager S&P

  Stefan van de Meeberg (45) is in dienst getreden bij Soler & Palau (S&P) te Breda. In zijn functie als accountmanager zal hij ventilatieoplossingen adviseren in de sectoren utiliteit en industrie, in Zuid- en West-Nederland. Stefan is een bekend gezicht in de HVAC-sector, door zijn eerdere werkzaamheden voor Blygold en VSH. Installateurs, adviseurs en groothandelaren kunnen rekenen op zijn technische en commerciële ondersteuning. Zijn inzet zal met name gericht zijn op compacte luchtbehandelingskasten, WTW-units en …Lees meer »
 • WTW-unit afgestemd op ErP 2018-eisen

  WTW-unit afgestemd op ErP 2018-eisen

  Ned Air heeft zijn WTW-unit EveryLine vernieuwd. “Onze R&D-afdeling heeft gekeken hoe we de bestaande WTW-unit konden optimaliseren”, aldus Wouter Wijma, directeur van Ned Air. “Dat resulteerde in een unit met dezelfde afmetingen als zijn voorganger, maar met een hoger luchtdebiet.” De EveryLine is standaard voorzien van EC-plugfans en verkrijgbaar in negen modellen, met een luchtdebiet van 350 tot 12.500 m3/h. De modelindeling van de vernieuwde EveryLine is afgestemd op de luchthoeveelheden die de units …Lees meer »
 • Box-ventilatoren met zuinige EC-gelijkstroommotor

  Box-ventilatoren met zuinige EC-gelijkstroommotor

  S&P heeft het assortiment gelijkstroom-uitvoeringen verder uitgebreid. Naast de CAB Ecowatt geluid gedempte box-ventilatoren (tot 2.600 m3/h) introduceert de fabrikant de CVAB-Ecowatt serie: stille box-ventilatoren met een zuinige EC-gelijkstroommotor en capaciteiten van 1.000 tot 4.000 m3/h. De toevoerzijde is eenvoudig te verplaatsen zodat onnodige bochten in het kanaalwerk worden voorkomen. Door een eenvoudig dakje (accessoire) toe te passen kan de ventilator-box ook buiten worden opgesteld. Een afstandsbediening is overbodig: in de aansluitdoos is een potmeter …Lees meer »
 • Mini Squirrel serie binnenklimaat dataloggers

  Mini Squirrel serie binnenklimaat dataloggers

  De eerste serie Mini Squirrel dataloggers (afgeleid van het draadloze Gen II systeem) zijn ontwikkeld voor het meten van relatieve vochtigheid, temperatuur en CO2. De dataloggers werken op batterij en zijn ideaal voor zowel kort als lang durende metingen. De loggers zijn voorzien van stabiele relatieve vochtigheid en temperatuur sensoren en de CO2 sensoren zijn zeer stabiel in binnenklimaat condities en voorzien van een autokalibratiefunctie. Deze robuuste dataloggers worden geleverd met Eltek’s Darca Lite software …Lees meer »
 • Draadloze universele dataloggers

  Draadloze universele dataloggers

  De LogBox BLE is een de eerste van de familie dataloggers met Bluetooth-technologie met drie aansluitingen voor analoge sensoren en één digitale sensor. Analoge kanalen kunnen thermokoppels of temperatuursensoren (Pt100) en sensoren voor alle andere metingen met stroom- of spanning uitgangsignalen. Het digitale kanaal is een pulsteller. De LogBox Connect-familie komt voort uit de behoefte om de vorige reeks NOVUS draagbare dataloggers te vernieuwen en een gebrek aan draadloze communicatie-interfaces die betrokken zijn bij IoT …Lees meer »

Bedrijf uitgelicht

 • Griffon

  Griffon is een merk van Bolton Adhesives. Bolton Adhesives vertegenwoordigt de lijmdivisie van de Bolton Group en voert vier prominente merken: Griffon, Bison, UHU en Air Max. Voor het lijmen of kitten van papier en karton, leer, stof en hout of het verbinden van metaal en plastic; de producten van …

Bedrijf uitgelicht

 • Robot Vloerverwarming B.V.

  Robot Climate Comfort systems Wij van Robot vinden dat we niet de zoveelste fabrikant zijn. Klanten zijn blij met ons. Niet alleen door onze producten, maar ook door de persoonlijke aandacht die we iedereen geven. Van groothandel tot installateur. Van internationaal concern tot eenmanszaak. Uw uitdagingen zijn onze uitdagingen. We …

Bedrijf uitgelicht

 • Nedco Kunststoffen B.V.

  Nedco Kunststoffen is opgericht in 1986 en uitgegroeid tot een toonaangevend producent die zich vooral richt op de witgoed- en sanitairbranche en op de ventilatiebranche. Veel van de producten worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd in Nederland en in de eigen fabriek in China.   Groot assortiment én maatwerkproducten …
 • Windmeters die voldoen aan nieuwe normering

  Windmeters die voldoen aan nieuwe normering

  Thies Clima heeft haar First Class serie High End windmeters uitgebreid met de nieuwe  generatie die volledig is geclassificeerd volgens de nieuwste 2017-release van de IEC 61400-12-1-specificaties. De nieuwe internationale standaard is in maart 2017 uitgebracht en beschrijft een geavanceerdere anemometerclassificatie en kalibratiemethodologie. Thies Clima voldoet aan de nieuwe IEC-release en heeft de First Class Anemometer verbeterd om de beste prestaties te leveren volgens de nieuwe classificatie-eisen. Bovendien wordt het First Class Advanced X-model geleverd …Lees meer »
 • Installatietester met speciale meetfunctie

  Installatietester met speciale meetfunctie

  De Megger MFT1800-serie installatietesters is uitgebreid met een nieuw model: De MFT1845. Net als de andere modellen in deze serie is het multifunctionele instrument geschikt voor het testen van elektrische installaties volgens NEN3140. De MFT1845 heeft ‘Confidence-functie’ waarmee het toestel geschikt is voor snelle en accurate circuit- en lijnimpedantiemetingen in situaties met veel elektrische ruis. Met traditionele installatietesters is het in deze situaties vaak nodig om meerdere metingen uit te voeren. Met de MFT1845 krijgt …Lees meer »