• Robuuste infrarood temperatuurmeter

  Robuuste infrarood temperatuurmeter

  Euro-Index brengt de Fluke 64 Max op de markt: een infrarood temperatuurmeter met een meetbereik van -30 tot 600 °C. Het instrument is compact, licht van gewicht en ligt prettig in de hand. De behuizing van dit instrument kan een val van 3 meter doorstaan. Met beschermingsklasse IP54 is dit toestel ook water- en stofdicht, wat toepassing onder extreme omstandigheden mogelijk maakt. Een groot display met achtergrondverlichting maakt het mogelijk om de meetresultaten gemakkelijk af …Lees meer »
 • Kuijpers start samenwerking om energieprestatie inzichtelijk te maken

  Kuijpers en hello energy zijn een samenwerking gestart met als doel organisaties energiebewuster en energiezuiniger te maken. Hello energy maakt de duurzaamheidsprestaties van gebouwen zichtbaar voor gebruikers en bezoekers. Kuijpers realiseert toekomstbestendige installaties en oplossingen. “De data die hello energy verzamelt en visualiseert, gebruiken wij – in combinatie met onze praktische kennis van een gebouw – om besparingspotentieel in kaart te brengen en concrete energiebesparingsmaatregelen te treffen”, vertelt Bob Bloemers, manager duurzame energie bij Kuijpers. …Lees meer »
 • Zonnesystemen A.O. Smith

  Zonnesystemen A.O. Smith

  Onze renewables worden met recht als ‘extreem groen’ gepresenteerd omdat ze gebruik maken van een duurzame energiebron, de zonnewarmte, in combinatie met condenserende hoogrendementtechniek. Beide technieken zijn geïntegreerd in één systeemoplossing die het gasverbruik tot een minimum beperkt waardoor de installatie zeer energiezuinig is. Bovendien leveren de zonnesystemen van A.O. Smith een aanzienlijk hoger (systeem)rendement dan vergelijkbare installaties in de markt, zonder in te leveren op comfort. Energiepakketlabels van A+ tot A+++ kunnen worden behaald. …Lees meer »
 • Kuijpers en ULC combineren expertise voor nieuwbouw Biodiversity Naturalis

  Kuijpers en ULC combineren expertise voor nieuwbouw Biodiversity Naturalis

  Kuijpers en ULC  bouwen en vernieuwen samen als installatiecombinatie de complete gebouwinstallaties van Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Het is onderdeel van een grootscheepse nieuwbouw- en renovatie-operatie die Naturalis tot eind 2018 ondergaat. Daarbij laat Naturalis een gloednieuw museumgebouw realiseren en renoveert ze haar bestaande gebouw. Het nieuwe gebouw huisvest straks het museum, alle laboratoria- en onderzoeksfaciliteiten, de kantoren en de volledige natuurhistorische collectie onder één dak. Naturalis Biodiversity Center is de thuisbasis van ruim …Lees meer »
 • Nieuwe marketing manager

  Nieuwe marketing manager

  Meta Coenen is de nieuwe marketing manager van UTC HVAC Benelux. Ze heeft ruim 10 jaar marketingervaring in het internationaal positioneren en branden van producten en diensten, waaronder voor verschillende tech-merken als Philips, NXP, Vodafone en Ericsson. “Ik ben zeer enthousiast over de mooie uitdaging die UTC HVAC Benelux mij biedt. Vanaf mijn eerste werkdag ben ik onder gedompeld in de innovatieve cultuur van deze organisatie. Dat ik daar een multi-brand functie in mag vervullen, …Lees meer »
 • Clean Room Monitoring Solution monitoringsysteem voor ‘Controlled Environments’

  Clean Room Monitoring Solution monitoringsysteem voor ‘Controlled Environments’

  Het monitoringsysteem van SAUTER is een betrouwbaar meetsysteem voor o.a. OK’s, apotheken, ziekenhuizen, cleanrooms en laboratoria. Het beschikt over een gebruiksvriendelijke, grafische interface. Het multi-user systeem is modulair uit te breiden. Door de rechtenstructuur kan scheiding aangebracht worden tussen afdelingen en gebruikers, waarbij voor iedere gebruiker een eigen dashboard gemaakt kan worden. Monitoring in OK’s gebeurt conform het OK beheersplan en bewaakt alle relevante waarden. Bij (dreigende) afwijkingen vindt alarmering plaats via lokale signalering, e-mail …Lees meer »
 • Van parallelle naar concentrische rookgasafvoer; wat komt daar bij kijken?

  Van parallelle naar concentrische rookgasafvoer; wat komt daar bij kijken?

  Groothandel Rensa organiseert op 11 mei a.s. samen met rookgasafvoerfabrikant Ubbink een gratis webinar over concentrische rookgasafvoer. Het webinar is bedoeld om installateurs te helpen bij het overstappen van een parallelle naar concentrische rookgasafvoer voor gasinstallaties. De volgende vragen zullen aan de orde komen: Welke gevolgen heeft deze wijze van aansluiten, hoe werken de systemen? Hoe kunt u de veiligheid rondom uw cv-ketel vergroten voor uw klanten? In het webinar worden ervaringen van installateurs gedeeld …Lees meer »
 • Geluiddempende omkastingen voor warmtepompen en airconditioningsystemen

  Geluiddempende omkastingen voor warmtepompen en airconditioningsystemen

  Geluidsoverlast, veroorzaakt door buitendelen van warmtepompen en airconditioningsystemen, kan worden gereduceerd met de nieuwe ArtDesign SWK van Remko. Door de gepatenteerde constructie en de geluiddempende eigenschappen van geëxpandeerd polypropyleen (EPP) wordt een effectieve geluidsisolatie gerealiseerd, zonder dat dit de werking van de buitenunit beïnvloedt. De geluiddempende omkastingen zijn compatibel met de units van Remko, maar kunnen ook worden toegepast met veelgebruikte buitendelen van andere fabrikanten. Plaatsing achteraf is ook mogelijk. Afhankelijk van de plaats waar …Lees meer »
 • Lucht-water warmtepomp voor het hoog-vermogen-segment

  Lucht-water warmtepomp voor het hoog-vermogen-segment

  Remko introduceert de lucht-water warmtepomp Quantum SQW voor het hoog-vermogen-segment. De nieuwe unit combineert warmteproductie, warmwatervoorziening en koeling. Het hoge maakt de Quantum geschikt voor wooncomplexen, kantoorgebouwen, hotels, sportcentra en bedrijfspanden. Het is mogelijk tot 10 units te combineren met als resultaat een mono-energetisch systeem in een vermogen van 32 tot 350 kW. Remko noemt onder andere de volgende specificaties: -injection-boost scroll-compressor met EVI-injectie; -elektronische expansieventielen; -buitenunit met geluidsdemping; -extra warmtewisselaar voor heet gas injectie; …Lees meer »