• Contactloos meten van spanning, stroom en weerstand

  Contactloos meten van spanning, stroom en weerstand

  Euro-Index introduceert de handzame elektrische testers Fluke T6-600 en T6-1000. Deze testers meten zowel stroom, spanning als weerstand. De instrumenten hebben een gevorkte bek met FieldSense technologie. Hiermee kan naast wisselstroom ook wisselspanning contactloos worden gemeten op draden tot 120 mm2. De T6-600 biedt metingen tot 600 V, 200 A en 2000 Ohm met CAT III 600 V. Model T5-1000 biedt metingen tot 1000 V, 200 A en 100 kOhm met CAT IV 600 V.Lees meer »
 • Contracten getekend voor renovatie Technohal, Universiteit Twente

  Contracten getekend voor renovatie Technohal, Universiteit Twente

  Per oktober wordt gestart met de renovatie van de Technohal, het nieuwe onderkomen voor het cluster health van de Universiteit Twente. Het College van Bestuur tekende maandag 18 september jl. de contracten met de partijen die de bouw van de Technohal op de campus van de Universiteit Twente gaan realiseren: Dura Vermeer voor de bouwkundige werkzaamheden, BAM voor de elektrotechnische werkzaamheden en HOMIJ Technische Installaties voor de werktuigbouwkundige werkzaamheden. Planning In oktober starten de bouwwerkzaamheden. Na …Lees meer »
 • IR-spoelactivering voor urinoirs

  IR-spoelactivering voor urinoirs

  TECE introduceert een serie infrarood spoelactivering voor urinoirs: TECEfilo. Deze zijn individueel toepasbaar en te combineren met de wc-bedieningsplaten van deze fabrikant. Een geïntegreerde infrarood sensor zorgt voor het spoelen. In de elektronica zijn functies opgenomen die zorgen voor waterbesparing en efficiënt gebruik. Met behulp van een magneetsleutel kan onder andere de spoeltijd, de voorspoeling, de hygiënespoeling of een pauzefunctie programmeren worden geprogrammeerd. De nieuwe serie is geschikt voor de nieuwe urinoirspoeler U2. Elk model …Lees meer »
 • Soler & Palau voegt BIM-modellering toe

  Soler & Palau voegt BIM-modellering toe

  Soler & Palau, producent van ventilatoren, WTW-units en luchtbehandelingskasten, biedt haar producten in diverse tekenformaten aan als 2D- of 3D-model in onder andere AutoCad, Inventor en Step. Hieraan heeft de producent nu de parametrische verrijkte modellen voor BIM toegevoegd. Deze zogenaamde ‘families’ kunnen vanuit de Revit-bibliotheek worden ingeladen in een model. Vanuit het model kunnen plattegronden, doorsneden, hoeveelheden, niveaus en 3D-presentaties voor verschillende disciplines gegenereerd worden. Op deze manier kunnen adviseurs en installateurs tijdens ontwerp …Lees meer »
 • Meerdere beveiligingsproducten via één app

  Meerdere beveiligingsproducten via één app

  Honeywell heeft een huisbeveiligingscamera toegevoegd aan zijn Lyric-productassortiment: de Lyric™ C1 Wi-Fi Beveiligingscamera. Andere onderdelen van dit assortiment zijn de Lyric™ T6 programmeerbare thermostaat en de Lyric™ W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector. De camera beschikt over slimme geluidsdetectie, waardoor de camera het alarm van rook- en koolmonoxidemelders herkent en direct een notificatie kan versturen. De ingebouwde luidspreker maakt ook tweewegcommunicatie mogelijk. De camera heeft een brede kijkhoek en maakt live high-definition-beeld van de ruimte. Dankzij …Lees meer »
 • Exposantennieuws: Thermostaat voor verschillende warmteoplossingen

  Exposantennieuws: Thermostaat voor verschillende warmteoplossingen

  De hedendaagse woningbouw herbergt vaak een combinatie van verschillende warmteoplossingen: radiatoren, vloerverwarming, elektrische radiatoren etc. Door al deze oplossingen met elkaar te laten communiceren, kan het energiegebruik worden verminderd en warmtecomfort worden gepersonaliseerd. De Touch E3 van Radson is een centrale programmeereenheid die communiceert met zowel vloerverwarming, elektrische radiatoren als traditionele watervoerende radiatoren. Dit dankzij een speciale draadloze thermostaatknop. Het toestel is ook op afstand te bedienen door middel van een app. Hal 4 – …Lees meer »

Bedrijf uitgelicht

 • Inventum Technologies B.V.

  Energy innovation first Veilig en vertrouwd. Het is een belofte die wij al meer dan 100 jaar waarmaken. Een belofte die echter begint bij vernieuwing en de bevlogenheid van onze medewerkers om dingen anders, liefst beter te doen. Voor alles werken wij aan duurzame, energiebesparende oplossingen. Dat maakt ons vaak …

Bedrijf uitgelicht

 • Reflex Nederland B.V.

  Reflex Nederland B.V. is gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met lucht en water in verwarmings- en koelinstallaties. Het uitgebreide programma bestaat uit betrouwbare innovatieve producten van Duits fabricaat. Reflex Winkelmann GmbH is gevestigd in Ahlen. Het merk Reflex wordt over de hele wereld toegepast: expansievaten, ontgassing- en afscheidingssystemen, …

Bedrijf uitgelicht

 • IR-spoelactivering voor urinoirs

  TECE introduceert een serie infrarood spoelactivering voor urinoirs: TECEfilo. Deze zijn individueel toepasbaar en te combineren met de wc-bedieningsplaten van deze fabrikant. Een geïntegreerde infrarood sensor zorgt voor het spoelen. In de elektronica zijn functies opgenomen die zorgen voor waterbesparing en efficiënt gebruik. Met behulp van een magneetsleutel kan onder …
 • Elektrische vloerverwarming voor ‘natte’en ‘droge’ vloeren

  Elektrische vloerverwarming voor ‘natte’en ‘droge’ vloeren

  Uponor introduceert een programma elektrische vloerverwarming. Deze verwarming is geschikt voor vloerafwerking met keramische of gietvloeroplossingen (nat systeem) en voor vloerafwerking met o.a. parket, laminaat of tapijt (droog systeem). Beide systemen zijn toepasbaar in zowel nieuwbouw als bij renovatie. Uponor-partner Nathan Benelux zal deze primeur lanceren op de Installatievakbeurs Hardenberg. Het Comfort E elektrische vloerverwarmingsprogramma bestaat uit twee uitvoeringen. Voor het natte systeem betreft het een mat waarbij de dubbel geïsoleerde draad over de volledige …Lees meer »
 • Exposantennieuws:Duurzaam ventileren en koelen

  Exposantennieuws:Duurzaam ventileren en koelen

  Mark heeft de Airstream ontwikkeld: een gecertificeerde hoog rendement warmteterugwinunit met tegenstroomplatenwisselaar (CFX) of warmtewiel (HWX). De unit is leverbaar voor zowel binnen- als buitenopstelling. Type CFX Hybrid is voorzien van een tegenstroomplatenwisselaar met indirecte adiabatische koeling door middel van lage druk verneveling én DX koeling. De adiabaat is geplaatst in de retour van de wtw-unit. Hierdoor blijft de absolute vochtigheid van de toevoerlucht constant. De platenwisselaar is voorzien van een hydrofiele coating, die een …Lees meer »