• “Efficiëntie en prijs zonnecellen bepalen snelheid van integratie zonnepanelen”

  “Efficiëntie en prijs zonnecellen bepalen snelheid van integratie zonnepanelen”

  Professoren van Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen presenteren op 8 november a.s. de zonnecellen van de toekomst. Dit gebeurt tijdens Sunday in het Spant! te Bussum. Dit zonne-energiecongres staat in het teken van het versnellen van innovatie en de bijbehorende nationale uitrol van zonne-energieprojecten. “Er bestaat geen twijfel dat zonnepanelen de toekomst van het energiesysteem volledig zullen veranderen, maar we moeten niet vergeten dat het de efficiëntie en de prijs van zonnecellen zijn die snelheid van …Lees meer »
 • Wat doet een brandveiligheidssysteem precies?

  Wat doet een brandveiligheidssysteem precies?

  Unica en G4S bouwen in Ede een Firesafety Experience Center. Medewerkers in de zorg en veiligheid kunnen hier ervaren wat een brandveiligheidssysteem precies doet. De eerste training in het Experience Center vindt plaats op 22 november. Van de meeste technische installaties – verwarming, verlichting, watervoorziening en luchtbehandeling – weet iedereen wat ze doen en wat ervan verwacht kan worden. Een uitzondering hierop zijn brandveiligheidssystemen. Van deze installaties vindt iedereen dat ze in een gebouw aanwezig …Lees meer »
 • Bouw Compleet laat zien dat de branche weer aantrekt

  Bouw Compleet laat zien dat de branche weer aantrekt

  De twintigste editie van Bouw Compleet in combinatie met Schilder, Glas & Afbouw (S.G.A.) Vakdagen zijn op 10, 11 en 12 oktober bezocht door 12.674 professionals. In totaal namen 310 exposanten deel aan beide beurzen. Daarmee was de beursvloer uitverkocht. In 1997 vond de eerste editie van Bouw Compleet plaats, toen nog als Bouw Relatiedagen. Na twintig jaar en een flinke (bouw)crisis verder, trekt de bouwbranche weer aan. Dat was ook zichtbaar en merkbaar op de beursvloer van zowel Bouw Compleet als S.G.A. Vakdagen. Het exposantenaantal is ten opzichte van …Lees meer »
 • Brandveilig Bouwen Nederland start werkgroep voor rook- en warmteafvoer

  Brandveilig Bouwen Nederland start werkgroep voor rook- en warmteafvoer

  Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) is uitgebreid met een nieuwe productwerkgroep Rook- en WarmteAfvoer (RWA). Een rook- en warmteafvoerinstallatie wordt toegepast om in geval van een brand de vrijgekomen rook en hitte uit het gebouw te onttrekken en/of weg te ventileren. Hierdoor hebben aanwezige personen meer tijd het gebouw te ontvluchten en biedt het de brandweer zicht op de brandhaard. Ook wordt hierdoor het flashover moment uitgesteld of zelfs afgesteld, is een effectieve inzet mogelijk en …Lees meer »
 • “Toekomstbestendig bouwen moet daadkrachtig worden opgepakt”

  “Toekomstbestendig bouwen moet daadkrachtig worden opgepakt”

  Bernard Wientjes, voorzitter van ‘De Bouwagenda’ heeft opdrachtgevers en opdrachtnemers opgeroepen toekomstbestendig bouwen daadkrachtig op te pakken. “De Bouwagenda bevat ambitieuze plannen voor de aanpak van grote maatschappelijke opgaven. Het toekomstbestendig maken van onze infrastructuur, de vernieuwing en verduurzaming van huizen en gebouwen en het gezond maken van scholen heeft topprioriteit. Er is een revolutie in de bouw nodig; als we nu niet anders gaan bouwen zijn we te laat.” “Zo moeten er zeven miljoen …Lees meer »
 • Negen nominaties voor Topcoach van het Jaar 2017

  Negen nominaties voor Topcoach van het Jaar 2017

  Negen topcoaches zijn genomineerd voor de nationale titel Topcoach van het Jaar 2017. Tijdens de landelijke Verkiezing OTIB Topcoach van het Jaar op 7 november worden de winnaars (per categorie) bekend gemaakt. Dit jaar zijn er ruim 700 praktijkbegeleiders door hun leerlingen genomineerd voor de titel. De strijd om de …Lees meer »
 • Unica en Carrier werken samen aan circulaire installaties

  Unica en Carrier werken samen aan circulaire installaties

  Beide ondernemingen hebben een overeenkomst gesloten om gezamenlijk nieuwe circulaire concepten te ontwikkelen. Inzet is het beter omgaan en volledig benutten van grondstoffen. Door zelf eigenaar te blijven van klimaatsystemen kunnen Unica en Carrier deze efficiënt inzetten tijdens de gebruiksperiode en materialen daarna zoveel mogelijk hergebruiken. De bedrijven gaan op die manier een ketensamenwerking aan. Van bezit naar gebruik De nieuwe dienstverlening is gebaseerd ‘gebruik’. De leverancier blijft eigenaar van een product en geeft garanties …Lees meer »
 • ‘Nieuw kabinet geeft vaart aan de energietransitie’

  ‘Nieuw kabinet geeft vaart aan de energietransitie’

  Uneto-VNI verwacht dat de energietransitie met het regeerakkoord van Rutte-III extra vaart krijgt. De ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel ziet vooral het plan om de nieuwbouw én een groot aantal bestaande woningen aardgasvrij te maken als een signaal dat het roer van de energievoorziening om gaat. Voorzitter Doekle Terpstra: “De leden van Uneto-VNI gaan deze uitdaging graag samen met de overheid en onze andere partners aan.” Terpstra: “Op het gebied van verduurzaming …Lees meer »
 • FME: Digitaal leiderschap nodig voor ‘Vertrouwen in de toekomst’

  FME: Digitaal leiderschap nodig voor ‘Vertrouwen in de toekomst’

  FME is positief over de plannen van het nieuwe kabinet op het gebied van onderwijs, de versterking van innovatiekracht, cybersecurity en het topsectorenbeleid. De nieuwe coalitie heeft vandaag haar akkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ gepresenteerd. De omstandigheden zijn gunstig. De economie draait goed en er is weer ruimte om te investeren. Om deze goede uitgangspositie daadwerkelijk om te zetten in vooruitgang, is het nu aan het nieuwe kabinet om toekomstgericht te durven investeren en handelen, …Lees meer »
 • Prijs zonnepanelen daalt, vermogen stijgt

  Prijs zonnepanelen daalt, vermogen stijgt

  Zonnepanelen zijn het afgelopen jaar bijna 10 procent goedkoper geworden, meldt Milieu Centraal. Een set van 10 panelen kost nu 4.400 euro. Zonnepanelen liggen inmiddels op meer dan een half miljoen huizen. Dat zijn er 100.000 meer dan een jaar geleden. Ook het vermogen van de panelen is iets gestegen: van 260 naar 270 Wattpiek per paneel. Eind 2016 hadden ruim 500.000 huizen zonnepanelen, een jaar eerder 400.000. Er zijn nu bijna vijf keer zoveel …Lees meer »
 • Nieuw kennisevent over slimme gebouwen

  Nieuw kennisevent over slimme gebouwen

  15 november vindt het nieuwe kennisevent Smart Homes & Intelligent Buildings plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. De dag staat volledig in het teken van smart technology en het centraal stellen van de eindgebruiker. Bezoekers krijgen door middel van een informatief en divers programma bestaande uit verschillende keynotes, expertsessies en praktijkcases concrete handvatten en nieuwe inzichten die zij na afloop direct kunnen toepassen in hun huidige werkveld. Thema  Technologie is er in overvloed, maar alleen …Lees meer »
 • Vernieuwde website groothandel

  Vernieuwde website groothandel

  De website van Warmteservice is vernieuwd. De pagina’s passen zich aan naar het scherm van de gebruiker, of dit nu een smartphone, tablet of desktop computer is. Daarnaast heeft de website een nieuwe opmaak gekregen. Bij de ontwikkeling van de site stond gebruiksvriendelijkheid centraal. Zo kan in twee klikken een bestelling worden geplaatst. Het menu is verticaal waardoor er meer ruimte is om de assortimentsgroepen te verdelen. Nieuw zijn verder de productdetailpagina’s en bijbehorende configurators …Lees meer »
 • ISSO voegt SBR-producten toe aan haar kennisaanbod

  ISSO voegt SBR-producten toe aan haar kennisaanbod

  Rob van Bergen (links) en Fred van Luijk, algemeen bestuurder SBRCURnet ondertekenen overeenkomst voor overname SBR producten. De B&U kennisportefeuille wordt per 1 januari 2018 overgenomen. De SBR-referentiedetails van deze portefeuille vormen een belangrijk onderdeel voor de kwaliteitsborging van het bouwen. ISSO is, als kennisinstituut voor installatietechniek, een logische nieuwe beheerder en uitgever. ISSO heeft de kennis en mogelijkheden de producten van SBR op te nemen, te integreren met installatiekennis en verder te ontwikkelen. “De …Lees meer »
 • Utiliteitsbouw zit in de lift

  Utiliteitsbouw zit in de lift

  Uit de laatste conjunctuurmeting van de bouw blijkt dat veel bedrijven met meer dan 10 man personeel forse groei noteren. Naast de sterke toename van het aantal vergunningen voor nieuwbouwprojecten, is de werkvoorraad in de utiliteitsbouw in augustus gestegen naar 9,8 maanden. De werkvoorraad van de utiliteitsbouw nadert hiermee het niveau van de woningbouw. De orderportefeuille in de woningbouw is met een tiende maand gestegen naar 10 maanden. De totale orderportefeuille in de burgerlijke en …Lees meer »